Hae
Julia Erica

4v synttärit peruttu

Vastahan mä hurrasin ihan tavallisen arjen puolesta kun päästiin siihen muutamaksi päiväksi kiinni. Reilu kahden viikon flunssailu saatiin taputeltua vihdoin alkuviikosta ja olikin huikeen kiva nauttia ihan tavallisesta arjesta ja ulkoilusta. Odotettiin innolla Eevin synttäreitä mitä hänkin on odottanut viime vuoden toukokuusta ja kaiken valmistelun jälkeen mentiin perjantai yönä ihan normaalisti nukkumaan siten että juhla-aamulle jää imurointi ja moppaus. Kahden tunnin unien jälkeen kuopus kuitenkin heräsi ja yskäistyään oksensi suoraan isän päälle, kolmesti. Olikin samantien selvää että seuraavan päivän synttärit tullaan perumaan ja me vanhemmat sitten yöllä mietittiin miten asiasta kerrotaan itse synttärisankarille.

Aamulla heti herättyä Eevin sanat oli ” Tänään on mun synttärit!” ja samantien kerrottiin ettei niitä vietetäkkään nyt lauantaina. Olin ihan varma että itkulta ja kiukulta ei tulla säästymään koska 4 vuotias on jo hyvin tietoinen synttäreistä ja on odottanut niitä niiiiin kauan, mutta olin enemmän kuin väärässä. Suhtautuminen synttäreiden peruuntumiseen olikin hyvä ja hän vain tuumasi että ” Mulle riittää Aada, äiti ja isi. Ja se kakku.” Ja kaupan päällisiksi saatiinkin vielä mummo ja vaari vieraiksi, vatsataudista huolimatta.

Evästähän meillä oli täällä siten että sillä olisi ruokkinut ne kaikki synttärivieraat ja jätettiinkin osa kokonaan kaappeihin odottamaan sitten niitä oikeita synttäreitä. Leipomukset täytyi tietty laittaa tarjolle, tai siis mietittiin esim pitsojen pakastamista mutta illalla huomattiin että oltiin syöty ne kaikki ihan omalla porukalla. 30 hengen kakku sitten noin seitsemälle (joista 2 oli lapsia ) oli vähän yliampuva ja mun oma kakun syönti ampuikin vähän yli ja lopputulemana oli kipeä vatsa ja jotain raskausviikkoa 15 vastaava kumpu. Auts.

Mitä tuohon oksennustautiin tulee, Aada oksensi vielä eilen illalla kerran ja Eevi sitten siitä muutaman tunnin päästä ensimmäisen kerran. Eli 2/4 on nyt sairaana ja tässä nyt sitten odotellaan sattuuko tauti iskemään aikuisiin. Täällä kun on oksennus kirjaimellisesti roiskunut niin ei oikeastaan tulisi yllätyksenä että itsekkin sairastuu. Tänään ei kuitenkaan kukaan ole oksentanut joten tyttöjen osalta se taitaa olla jo takana päin.

Huh, musta tuntuu että tälläisiä sillisalaatti postauksia on tullut tehtyä ihan liikaa viimeaikoina kun ajatukset on kokoajan jossain taudissa ja hyviä yöunia on tullut nukuttua Thaimaassa viimeksi 😀 Toisaalta vaikka sairastelut onkin ikäviä niin ainakin ne muistuttaa kovasti siitä että perus terveydestä pitäisi muistaa olla kiitollinen aina. Toivotaan että maaliskuun alkaessa täällä siis vihdoinkin oltaisiin kokonaan terveinä ja saisin kaikki suunnittelut postaukset ulos.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *