Hae
Julia Erica

Meidän automaattiveloitukset – 66€/KK = 792€/Vuosi

Julkaisin säästämispostauksen viime kuussa ja kerroin mistä inspiroiduin tähän kaikkeen säästämiseen. Vaikka Kaikki rahasta – kirjaa lukiessa ajattelin etten jaksa nostaa meidän koko taloutta perinpohjin pöydälle niin näköjään olen päätynyt siihen kumminkin ihan huomaamatta. Innostuin säästämisestä niin kovasti että mietin nykyään joka päivä asioita missä voisin vähän nipistää ja mihin kaikkeen rahaa menee ihan huomaamatta. Viime viikonloppuna pöydälle nousi meidän automaattiveloitukset ja ihan huomaamatta ollaankin maksettu niitä aika roimasti viimeaikoina. Ollaan kyllä tarkalleen tiedetty mihin palveluihin suoraveloitukset menee, mutta ei olla laskettu tarkkaan ikinä paljonko ne tekee yhteensä kuukaudessa saatika vuodessa. Osa veloituksista lähti mun KAHDELTA elektronilta ja osa Eetun kortilta, eli tavallaan ei olla edes huomattu sitä kokonaisuutta mitä niihin kuluu, kun se raha lähtee automaattisesti eri tileiltä. Nyt kuitenkin laskettiin kaikki paperille ja kyseenalaistettiin niiden tarpeellisuus ja päädyttiin irtisanomaan niistä osa.

Näihin palveluihin meillä oli automaattiveloitus:

NETFLIX 13,99€/KK = 167,88€/ VUOSI

LIGHTROOM 12,39/KK = 148,68€/ VUOSI

ITUNES 3€/KK = 36€/ VUOSI

TELIA TV 20€/KK = 240€/ VUOSI

XBOX LIVE 6,66€/KK = 79,92€/ VUOSI

SPOTIFY 9,99/KK = 119,88€/ VUOSI

Ja nämä tekee yhteensä kuukaudessa 66,03€ eli vuodessa 792,36€. Ihan hävettää että moinen summa on hävinnyt meidän tililtä puoliksi huomaamatta.

Kun kyseenalaistettiin näiden tarpellisuus niin päädyimme irtisanomaan Telia Tv:n ja päätettiin että jatkossa pelit katsotaan vaikka jonkun meidän muun perheenjäsenen luona koska kaikilla on käytössä sama palvelu. Lisäksi poistin Itunes maksut joiden olemassa oloa en oikeastaan edes tiennyt, mulla ei ole Iphoneakaan käytössä Toukokuun jälkeen. Spotify Premium on ollut mulla käytössä monta vuotta ja oon tykännyt siitä hirveästi mutta päätin luopua siitä ihan vaan siksi että automaattiveloituksia oli liikaa. Luultavasti  palautan sen käyttöön vielä tulevaisuudessa mutta toistaiseksi se on nyt pois. Netflixistä tiputin 4 ruudun samanaikaisen käytön kahteen ruutuun ja siitä tuli säästöä 3€/KK. Lightroomia käytän päivittäin ja se on mulle välttämätön ja XBOX-live on miehellä käytössä miltei päivittäin joten se jäi käyttöön.  Alla vielä listaus jäljelle jäävistä.

NETFLIX 10,99€/KK = 131,88€/ VUOSI (tippui 36€)

LIGHTROOM 12,39/KK = 148,68€/ VUOSI

XBOX LIVE 6,66€/KK = 79,92€/ VUOSI

Nyt näihin menee kuukaudessa 30,04€ eli vuodessa 360,48€. Rehellisesti en ole vieläkään tyytyväinen summaan vaikka se puolella tippuikin, mutta tarpeellisuus järjestyksessä seuraavaksi lähtisi Netflix enkä ole valmis luopumaan siitä. Siispä näillä mennään nyt toistaiseksi. Laitoin nyt myös  tuon kuukausittaisen säästön 35,99€ menemään automaattiveloituksilla säästätilille

Mitä automaattiveloituksia teillä on käytössä? Oletko koskaan laskenut paljonko niihin kuluu rahaa vuodessa tai mahdollisesti on kulunut niiden käytön aikana? Jos et niin suosittelen.

7 kommenttia

 1. Eve / Queen of Eve kirjoitti:

  Huh. Ei uskalla alkaa itse edes laskemaan. Mulla menee ties mihin rahaa hirveet määrät. Kääk…

 2. Mikaela kirjoitti:

  Noihin menee yllättävän paljon rahaa huomaamatta! Meillä on Spotify ja Netflix vakioina, sitte vaihtelen välillä c-moren, hbo:n ja ruudun kanssa että mitä pidetään kolmantena. Nyt on HBO ainakin siihen asti että Game of Thronesin viimenen kausi on nähty 😄 Toisaalta nää on myös sellanen palvelu josta oon valmis maksamaan, erityisesti netflix ja spotify, kunhan en vaan pidä liian montaa päällekkäin.

 3. Laura kirjoitti:

  Ootko ajatellut ostaa lightroomia? Itse ostin sen kerralla omaksi ja vuoden jälkeen se on maksanut itsensä takaisin verrattuna että maksais siitä kuukausittain 😊

 4. petra kirjoitti:

  Mie kirjasin viime vuoden tuloja ja menoja melkein 5kk taulukkoon mut sit se jotenki unohtui kun se exel ei toiminu ihan niin kuin oisin halunnut… Jonkinlainen käsitys siis kyllä on että mihin meillä menee rahaa, mutta en kiellä etteikö parempikin tietoisuus olisi hyväksi. Nää sun postaukset on tosi mielenkiintoisia, antaa aihetta ajatella! 💪🏼👌🏻

 5. Mari Valosaari kirjoitti:

  Mun pitäis NIIIIIN tehdä tuo myöa omiin veloituksiin. Ollut pitkään mielessä..

 6. Jonna kirjoitti:

  Mulla on kans käytössä netflix sekä spotify (mies käyttää samaa tiliä mun kans) ja näiden lisäksi bookbeat. Nämä on oikeastaan kaikki sellaisia, joista en suostu luopumaan. Välillä mulla on ollut maksullisena myös romwod-venyttelyohjelma, mutta siitä luovuin muutama päivä sitten. Lightroomin hankkimista olen itsekin miettinyt, mutta päädyin ilmaiseen kännykkäversioon 😀 Meillä on myös Elisa viihde, jonka kustantaa mies. Siitäkään ei luovuta!

 7. Anni kirjoitti:

  Otan välillä netflixin tai HBOn kuukaudeksi. Irtisanon heti kun oon maksanut, että ei tarvii muistaa kuukauden päästä olla lopettamassa. Tämä toiminut hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *