Hae
Julia Erica

Maanantai avautuminen

Jos maanantai alkaa omaan jalkaan kompastumisella ja sitä myöden pään seinään lyömisellä niin mitään kovin lupaavaa ei voi välttämättä odottaa loppupäivältäkään. Oikeasti maanantai on yks mun lemppari päivistä, mutta tänään selvästi kohdalle osui surkea sellainen ja luovutin väkinäisen yrittämisen jo joskus puolen päivän tienoilla.
Siitä huolimatta että olen lasten kanssa yleensä pitkäpinnainen ja kärsivällinen, tänään en ole onnistunut siinäkään. Olen löytänyt itseni kiukuttelemasta lapsille muutamaankin otteeseen huoneen siivouksesta ja vetänyt itkupotkuraivaria maassa kun 20 kerran jälkeen lapset vaan sotkevat huonettaan (ja muita huoneita) yhä enemmän. Okei, en nyt ihan ainakaan maannut maassa tai itkenyt, mutta menetin hermoni kyllä huolella ja ensimmäistä kertaa koskaan kaivoin jätesäkin johon rupean lappaamaan leluja jos ne ei siivoudu paikalleen. Pyysin kyllä jälkeenpäin huutamista lapsilta anteeksi ja hekin tuntui ymmärtävän/ taas muistavan ettei homma toimi niin leluja otetaan vaan hyllyistä siivoamatta paikalleen. Eikä siis kyse ollut ainoastaan tän päivän sotkuista, vaan oikeastaan koko viikonlopun.
Perus iltasiivoilujen jälkeen hyppäsin nyt tänne läppärille nollaamaan ajatuksia päivästä. Yritin kirjoitella muista jutuista mutta päädyinkin purkamaan tän kun oli mielen päällä voimakkaasti. Tälläisen päivään jälkeen sitä tuntee itsensä niin huonoksi kun on toistamiseen menettänyt hermonsa kunnolla ja päätynyt huutamaaan lapsille ihan liikaa. Varsinkin heti lasten nukahdettua syyllisyys painaa isommin päälle ja mieleen tulee se että lapset on lainassa vaan. Sitä vaan ei tunnu muistavan just sillon kun päivän vauhti on päällä ja kierrokset nousee.
Taidan keittää vielä iltateet ja hengitellä syvään täydessä hiljaisuudessa ja kun mieli on rauhoittunut hyppään kirjan kimppuun. Josko sitä huomenna olisi taas vähän vanhempi ja fiksumpi. Tai ainakin vanhempi.

0 kommenttia

  1. Henni M kirjoitti:

    Hei niin tutun kuuloista! Mutta ihmisiä me äiditkin vaan ollaan ja tehdään virheitä. Onneksi aina voi pyytää anteeksi ja sopia 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *