Hae
Julia Erica

Kohti pakkasia – Lasten talvivaatteet

Kaupallinen yhteistyö Jollyroomin kanssa

Kerrankin oon ajoissa! Nimittäin toppavaatteiden kanssa. Tai sitten lumi on myöhässä, mutta väliäkös sillä. En tiedä miksi mulla tuppaa aina jäämään lasten ulkovaatteiden hankinta viimetippaan. Aivan sama onko kyseessä kesä vai talvi, niin aina löydän itseni panikoimasta lasten vaatteiden kanssa sillon vasta kun niitä tarvittaisiin NYT HETI. Yhtenä vuonna tilasin Eeville toppahaalarin marraskuussa Inglesin auringon alla kun sain sinne viestin että täällä on kunnon kinokset. Ostinkin samana talvena vielä jemmaan seuraavaksi talveksi toisen puvun, ja niinhän siinä kävi että se oli väärän kokoinen sitten sillon kun se oli tarkoitus ottaa käyttöön. Siispä superisti ennakkoonkaan ostaminen ei oo niin mun juttu. Lasten kasvun ennakoiminen on vaan niin hankalaa ja noiden meidän tyttöjen kanssa ei auta edes neuvolakorttien vertailu, kun molempien ruumiin rakenne on niin erilainen samoten kun kasvuvauhti. 

Viimeksi keväällä kirjoitin lasten ulkoilutamineista ja niistä tyttöjen vaaleanpunaisista kurahaalareista onkin kyselty Instagramissa ihan jatkuvalla syötöllä. Me ollaan oikeastaan huhtikuusta käytetty niitä joka päivä tänne marraskuulle asti (lukuunottamatta helteitä) ja mahdollisesti käytetäänkin ihan sinne asti kun lumet on kunnolla maassa. Ne on kestänyt hyvin soralla leikkimisen, pitänyt veden ulkopuolella vaikka lapset on istunut lätäkössä ja viimeisimpänä koettelumuksena ne piti lapset lämpimänä Kuusamossa kun tehtiin lumiukkoja ensilumessa. Siispä lähdinkin nyt enemmän kun mielelläni kokeilemaan myös Nordbjørnin toppatamineita. 

Tänä vuonna päätin käyttää mielikuvista lasten toppavaatteiden värien kanssa, mutta järki sitten voittikin ja päädyin mustiin. Se siitä mielikuvituksesta. Vaikka meillä lapset remuaakin vaatteissa kun vaatteissa missä vaan, niin ajatus vaaleiden toppavaatteiden jatkuvasta pesemisestä ei houkuttanut mua mitenkään päin. Siispä edellisvuosista viisaantuneena tilasin ne mustat, sen toivossa ettei niissä tahrat näy.  Ehdin muutamista facebook-ryhmistä lukea kokemusta noiden toppavaatteiden mitoituksesta ja tilasinkin sitten n. 80 senttiselle Aadalle 90cm haalarin ja n. 104 senttiselle Eeville 110cm haalarin. Eevin haalarin koko meni ihan nappiin mutta Aadalla on kyllä vähän liikaakin kasvuvaraa. Nämä meidän haalarit on malliltaan Nordbjørn Nordkap ja mitoitukseltaan on siis ehdottomasti reilu.  Kävely kyllä onnistuu ja vyötärön kiristys tarrallisten hihansuiden ja lahkeiden kanssa pelastaa paljon, mutta jälkiviisaana olisin ottanut koon pienempänä. Näillä nyt mennään kuitenkin ja onneksi Aada on sen verran pieni vielä että varmasti ehtii kasvaa kuluvan talven aikana. 

Valkkasin myös tytöille hanskat ja hattu-paketit, jotka olikisin sitten naftimpaa mitoitusta ja Eevin 2-4v hattu on vähän liian pieni hälle. No, siitä huolimatta hän haluaa käyttää hattuaan ja huusikin heti sen nähdessään että ” Apua, sainko oman poliisihatun!” 

Tosi toimiin ei olla vielä päästy haalarien kanssa koska lunta ei tosiaan näy missään, mutta ainakin vesi pysyi hyvin poissa ja lapset lämpiminä. Tytöillä oli alla myös Nordbjørnin Merinovillaset aluskerrastot jotka otettiinkin heti käyttöön päivittäiseen ulkoiluun, sillä viime vuotiset merinovillat kävi pieniksi ja ollaan muutamassa vuodessa huomattu sen olevan paras kerros suoraan ihoa vasten. Eetukin on kiitellyt omasta merinopaidastaan pitkin syksyä, ostin sille siis joululahjaksi sellaisen viimevuonna ja nyt syksyllä se vasta pääsi käyttöön. Ehkä siis tänä vuonna mäkin esitän Joulupukille hentoisen toiveen merinokerrastosta.

Kenkien suhteen mennään toistaiseksi kumppareilla, mutta kireämmille pakkasille meiltä löytyy jo nuo pinkit Nordbjørn Iceman Talvisaappaat. Kyllä nekin näytti vettä pitävän ainakin muutamien lätäkköhyppyjen verran, mutta ajattelin säästellä niitä kovemmille pakkasille. Mulla on itselle myös etsinnässä jotkut loskarien tyyliset kengät ja samalla ajattelin ehkä hommata lapsille vastaavat, koska suomen talvi on aika loskainen. 

Tälläsellä Combolla me jäädään nyt odottelemaan lunta ja sitä kunnon talvea! Minkälaista toppavermettä teiltä löytyy talveksi? Ja ootko sä sellanen joka hommaa aina ennakkoon talvivaatteet vai viime tingassa jo melkein myöhässä?

Hyvät isänpäivät sinne ruudun toiselle puolelle!

0 kommenttia

 1. Klara kirjoitti:

  Mä oon ostanu tytöille jo ajoissa haalarit käytettynä mutta jotenki pelkäsin että ne ei enää oo koville pakkasille enää ihan iskussa ni tilasin sit hätää vielä reimalta meille uudet. Ei tarvii sit tuskailla keskellä kinoksia.

 2. Laura kirjoitti:

  Me ollaan saatu meidän isommalle tytölle puku ja sit on yks Reiman puku jonka hankin viime vuonna alesta ja on kokoa isompi kuin tyttö silloin oli ,joten menee sit nyt tän seuraavan vuoden kans. Pikkuiselle kans reiman puku joka oli -50%outletissa. Toivon,että ne saa myytyä sit aikanaan pois..Aika paljon hankitaan käytettynä kirppareilta ja tosi hyvin käyvät ja pitävät vettä yms..Talvitakin ostin Lidlistä tytölle joten näillä mennään .. ��

 3. Ida // Mutsi ja Murupullat kirjoitti:

  Tulinpas vaan huutelemaan et ei hitto mitä kuvia! ����
  Aivan ihania!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *