Hae
Julia Erica

Välikausivaatteista

Kaupallinen yhteistyö: Jollyroom

Vaikka meidän välikausivaatteet on lähinnä vilkkunut mun instagramstoryssa kun oon kuvaillut meidän ulkoleikkejä (uinteja lätäkössä) ja överi sotkuista eteistä ja vessaa kun kamppeet on ollut kuivumassa, niin mulle on tullut yli 20 (!?) kysymystä tyttöjen ulkovaatteista, tai tarkemmin ottaen kuravaatteista. 

Me ollaan aiemmin suosittu välikaudella Softshell-vaatteita eikä mulla sitten ole ollut kokemustakaan mistään muista. Nyt kuitenkin haluttiin jotain muuta tilalle ja päädyttiin Nordbjørn-merkkisiin kuori- ja kuravaatteisiin. Kuravaatteiden suhteen mietin alkuun että kumpi mahtaa olla parempi vaihtoehto, topattu vai toppaamaton versio, mutta onneksi sitten päädytiin niihin missä on pieni toppaus. Ne on nyt ollut meillä päivittäin ulkoillessa päällä ja en voisi olla tyytyväisempi meidän päätökseen. Kuorivaatteiden suhteen päädyttiin valitsemaan Aadalle haalari ja Eeville housut ja takki haalarin sijaan, kun niitä voi sitten käyttää erikseenkin. 

Tosiaan, nuo vaaleanpunaiset niin söpöt kurahaalarit omaa pienen toppauksen, eli sinne alle ei tarvi laittaa muutakuin sisävaatteet. Eevi on ne päällä maannut kuralätäkössä, kiipeillyt lumikasoissa ja istunut märällä hiekkalaatikolla tunti tolkulla. Aada sitten taas kulkee pääsääntöisesti kontaten, eli hän on konttaillut läpi lätäkköjen ja soran, istunut hiekkalaatikolla ja laahannut itseään eteenpäin. Kummankin sisävaatteet on ollut jokaisen ulkoilun jälkeen kuivat, eli ollaan oltu ihan todella tyytyväisiä. Lisäksi tykkäsin hurjasti siitä että vyötärön sai kiristettyä tiukemmaksi, eli esimerkiksi Aadankin vähän liian iso haalari on päässyt käyttöön hyvissä ajoin. En tiedä onko näin kaikissa lasten välikausivaatteissa, mutta tämä oli meille ihan uusi ominaisuus.

Kuorivaatteissa sitten taas ollaan rymytty vähän kuivemmalla säällä ja esimerksi kauppareissulle tai hetkelliseen ulkoiluun ne on ollut hyvät. Kosteus/sade ei ole päässyt läpi ja Aadan konttailut ei ole vaikuttanut haalarin kuntoon mitenkään. Me ei ihan tosissaan olla päästy näitä koittamaan kun täällä on ihan älyttömän märkää (ja ollaan turvauduttu kuravaatteisiin), mutta pian päästään varmaan siirtymään näihin vähän kevyempiin vermeisiin. Näissä on tosi kivasti taskuja ja kiristysmahdollisuudet joka puolella (myös vyötärössä!) Lisäksi kummaltakin löytyy Nordbrjörnin kumpparit. Ja mua ehkä vähän itkettää aina kun nään Aadan kumisaappaat, ne on nimittäin älyttömän pienet (ja söpöt).

Minkälaisia välikausivermeitä teiltä löytyy? Mitkä on ”luotto”vaatteita teillä? 

11.11.2018 Päivitin myös saman merkin toppaavaatteista postauksen ja kerroin vielä puolen vuoden kokemuksia noista kurahaalareista. Postaukseen pääset tästä! 

0 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Vielä näille ei ole tarvetta mutta pitää selvitellä mitkä olisivat parhaat kunhan niiden aika tulee 🙂

 2. petra kirjoitti:

  Ihanat samistelusiskokset! :)<3 Mie just huomasin et me aletaan olla syksyllä pulassa kun nyt softshell alkaa jäädä lyhyeksi ja kurahaalarissa jää lahkeet lyhyeksi vaikka haara-olkapää mitta on ihan hyvä. En uskalla nyt vielä keväällä ostaa syksyksi, kun en tiedä miten paljon tuo neiti vielä venähtää :O meillä on jonathanin kurahaalarit molemmilla (kirppislöytöjä 😀 ) ja Elpun softshell jää odottamaan Jekkua, jos vaan kangas pysyy noin hyvänä mitä se nyt on. Jekulla on kurahaalarin lisäksi joku reimatecin vkhaalari ja joku ohuempi haalari mistä en oo edes kokoa vielä tarkistanut… ai miten niin mun eteisen siivous on vielä vähän vaiheessa, kun oon ihan pihalla et mitäs kaikkea se lasten ulkovaatekaappi onkaan syönyt 😀 Lisäksi Elpulta löytyy ihan tuulipuku takki ja housut ja tietty perus kuratakit on molemmilla ja kurahousut. Mut eipä niitä housuja ole käytetty ku päiväkodissa kun kotona on noi haalarit 🙂 Tosi kauniita noi valeenpunaset! mitäs värivaihtoehtoja tossa kuoripuvussa oli ja miks päädyitte mustaan? 🙂

 3. Jyllannin suomineito kirjoitti:

  Voi ihania tyyppejä 🙂 Onpas paljon kuvia, ja kauniita. Meillä toki sadetta riittänee koko kesän läpi, eilen viimeksi oli kunnon ukkosmyrsky. Mutta muutoin vähän kurakelit on jo ohi. Täällä helmikuussa alkaa olla kevät ja lämmin ja ruoho on vihreää läpi talven.

 4. Sarianna kirjoitti:

  Voi vitsi kuinka ihania vk-vaatteita! �� Meillä vauva on vielä niin pieni, ettei haalarit pääse kun vaunuun mutta ens vuonna sitten! Ja vielä pitää sanoa, että ihania kuvia!! ��

 5. Anonyymi kirjoitti:

  Vastaako kurahaalarit hyvin kokoaan? Mikä koko Eevillä on?

 6. Elina //Vauhtihirmun elämää kirjoitti:

  Onpas kivan näköiset puvut molemmilla! Ja ihana oli lukea tämä postaus, koska olen syksyllä sekä nyt keväällä miettinyt kyseisen merkin vaatteita ja lopulta kuitenkin kallistunut muihin. Meillä löytyy Popin kuorihaalari, Name Itin softshell sekä Reimaa kuravaatteista. Ehkäpä syksyllä voi rohkeasti ottaa vakavaan harkintaan uudenkin merkin, kun nyt muutamiin kehuihin törmännyt jo! 🙂

 7. Julia // SININEN NORSU JA SAMETTIKARHU kirjoitti:

  Mun mielestä vastaa! Otin pienemmälle (ehkä 72cm) koon 80cm, haalari kyllä reilu mutta pystytään käyttämään vyötärön kiristyksen takia. Isommalle (96cm) otin koon 100cm ja hälläkin on vähän varaa vielä kasvaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *