Hae
Julia Erica

Jemmatut legot on taas käytössä!

*kaupallinen yhteistyö: Kiddex

Lapsuuden kodissa meillä oli tapana säilyttää osa leluista ”jemmassa”. Ehkä kerran kuussa me sitten käytiin katsomassa niitä jemmaleluja ja valkattiin taas lelut millä leikitään, kunnes on vaihdon aika. Se oli sillon mun mielestä ihan käsittämätöntä miksi kaikki lelut ei voi olla samaan aikaan huoneessa, mutta silti se oli ihan huippu fiilis kun sai aina uudelleen ne ” unohtuneet ” lelut käyttöön.

Sama toiminta malli toimii meillä myös nykyään (tai oikestaan on ollut aina) ja ihan ykköseksi pitää sanoa että huhheijjakkaa kuinka paljon siistimpää on kun kaikki lelut ei ole samassa tilassa. Aika-ajoin viedään yläkertaan leluja joilla leikitään harvemmin, ja sitten taas haetaan alas kun kyllästymiseen saakka on leikitty samoilla leluilla. Uusin ”löytö” yläkerrasta onkin taas legot. Viimeviikolla me käytiin yläkerrasta etsimässä jotain ja tytöt innostuikin leikkimään sielä legoilla. Eevi ehti rakentaa äkkiä kunnon leikit ja Aada lähinnä kiljui onnesta kun sai kolistella legoilla. Siispä pitkästä aikaa, monen kuukauden jälkeen otettiin legot taas käyttöön. Niillä onkin nyt leikitty mooonta päivää ja luulen että tullaan leikkimään taas pitkään. 

Tällä hetkellä legot roikkuu puolapuista Play & Go pussukoissa, isommassa on rakennuslegot ja pienemmässä hahmot ja eläimet. Toistaiseksi tämä on ollut ihan näppärä ratkaisu, kun suurinosa legoista on pysynyt leikin aikana avatun pussin päällä ja siitä saa kuitenkin ”kaivamatta” kerätä ne legot mitä tarvitsee. Illan päätteeksi olen nypässyt vaan naruista kiinni ja nostanut legot ylös odottamaan aamua. Saa nähdä siis tuliko tästä nyt ihan pysyvä ratkaisu näiden säilytykseen.

Noin muuten meidän lelun säilytys on hyvin sekalaista, on jos jonkinlaista pussukkaa ja hyllyä, mutta toistaiseksi lelut ei ole pysynyt kunnon järjestyksessä mitenkään. En kuitenkaan usko että välttämättä säilytysratkaisut on olleet huonot, vaan kaksi liian nopeaa lasta tyhjentämässä koreja ja yksi liian hidas äiti. Ja ehdottomasti myös liikaa leluja! Täytyisi taas käydä kaikki lelut läpi ja hävittää iso osa johonkin. Vauvalelut, rikkinäiset lelut ja muut millä ei syystä tai toisesta leikitä vie paljon säilytystilaa ja myös hidastaa siivousta.

Hei muuten, huomasitteko että oon maalannut ton lastenhuoneen yhden seinän harmaaksi? Siinä oli ennen mustia palloja valkoisella pohjalla. Jotenkin mä vaan niin kyllästyin niihin palloihin ja siihen ainaiseen valkoiseen niin päätin kokeilu mielessä testata yhtä kivan oloista maalisävyä. Tarkoituksena siis olisi maalata sillä muistakin huoneista seiniä heti kun vaan saisin aikaseksi. Valkoiset kalusteet pompsahti kivasti enemmän näkyviin ja toivon että niin tapahtuu myös muissa huoneissa!

Hei muuten, mahtaako vielä joltain puuttua liput lapsimessuille? Me nimittäin Kiddexin kanssa laitettiin mun instagramissa arvonta käyntiin. 2 lippua olisi siis tarjolla. Pääset suoraan arvontaan tästä!

Play&Go Golden Cherryn jälleenmyyjät: AT-Lastenturva, Iloinen Heppu, Minim.fi, Oz Baby, Tiitiäinen&Tyllerö ja Vaunula.fi

0 kommenttia

 1. Henna | Pölyä Pinnoilla kirjoitti:

  Ihana tuollainen pussi leluille! 🙂

  Blogisi ulkoasu on ihana ja aivan ihania kuviakin olet laittanut 🙂

  Maitokahvimedian tiimi toivottaa ihanaa kevättä ja mukavaa kesän odotusta 🙂

  Henna / Maitokahvimedia

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ihan mielettömän hyvä idea, tämä tullaan meilläkin ottamaan aikanaan käyttöön ehdottomasti! 🙂

 3. Jyllannin suomineito kirjoitti:

  No nyt kyllä! Minua niin ahaistaa kaikki rumat muovilaatikot, varsinkin ne legolootat.

  Lähden ehdottomasti nyt legopussien hankintaan. Olipa kätevä vinkki! Kiitos ��

 4. Helka Belt kirjoitti:

  Onpa kyllä todella hyvä idea tämä. Tuntuu että legot on lapsiperheissä aina se ongelma. Meillä ne ovat omassa laatikossaan, mutta vaikeasti liikuteltavissa. tämähän on oikein hyvä idea kokeilla.

 5. Minna M kirjoitti:

  Näytää ja kuulostaa varsin kätevältä! Meilläkin osa leluista on varastossa, mutta silti tavaraa tuntuu olevan liikaa. Ehkä pitäisi taas ottaa itseään niskasta kiinni ja tehdä tyttöjen huoneeseen lelujen raivaus. Toisaalta monenlaista lelua tarvitaan kun on omat lapset ja kolme eri-ikäistä hoitolasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *