Hae
Julia Erica

Lasten aamupala – 3 tapaa syödä puuro

Kaupallinen yhteistyö: Semper 

Me ollaan pitkään aloitettu aamut keittämällä kattilallinen puuroa. Se on todettu meidän perheessä parhaimmaksi vaihtoehdoksi, koska se pitää vatsan täynnä pitkään, sen kanssa ei kukaan lähde haahuilemaan mihinkään ( tiedättekö ne puoliksi syödyt leivän kannikat millon missäkin..) ja se menee helposti alas kaikilta. Ja tottakai se on nopea ja halpa vaihtoehto. Mun lempparia on se joulun the riisipuuro, mutta koska mulla ei ole aikaa eikä jaksamista seistä heti aamutuimaan tuntia hellan edessä niin arjessa kaurapuuro on ollut ehdottomasti ykkönen.

Muutama viikko sitten pääsin tutustumaan ensimmäistä kertaa lapsille suunnattuihin puuroihin kun sain Semperiltä pahvilaatikollisen erilaisia vaihtoehtoja testattavaksi. Me ollaan aina ennen käytetty ihan tavallisia kaurahiutaleita, siispä nämä oli mulle ihan uusi juttu ja mielenkiinnolla lähdinkin näitä testaamaan. Mukana oli siis muutama makupuuro ja ihan tavalliset täysjyvä- ja kaurapuuro.

Me tykätään isoista aamupaloista, mutta harvemmin jaksetaan tehdä sellaisia. Nyt kuitenkin innostuttiin taas kun oli uusia maisteltavia juttuja, joten väsättiinkin tyttöjen kanssa Semperin ohjeilla lettuja ja puurotikkuja (ohjeet postauksen lopussa), tehtiin aamupuurot ja sitten oli ne perinteiset leivät sun muut oli vielä tarjolla. Nämä puurot on tosi simppelit valmistaa ja siitä syystä Eevi on itse saanut aina tehdä heidän puurot, joten hän oli myös tottakai intoa täynnä kun väsäiltiin samoista aineista muutakin.

Ja hei lapset tykkäsi näistä kaikista puuroista! Aluksi kumpikin nyrpisteli nenäänsä Päärynä-banaanipuurolle mutta muutaman maistelun jälkeen se on alkanut maistumaan. Maustamattomat puurot taas on alusta saakka mennyt ongelmitta alas kummallakin. Leipomuksista sitten Eevi tykkäsi letuista hurjasti ja Aada taas välitti enemmän puurotikuista. Meillä ei tosiaan ollut kardemummaa mitä tikkuihin olisi tarvinnut, mutta hyvin näytti maistuvan ilmankin.

Tuon puuron tekeminen ei kyllä paljoa vaadi, kuumaa vettä  (ei kiehuvaa) ja jauhojen sekoitus. On ollut ihan älyttömän helppoa viimeaikoina kun on saanut puuron syöntivalmiiksi samantien nälän iskiessä. Aijon myös pakata tälläisen paketin mukaan kun lähdetään sinne Rodokselle. Olin nimittäin jo aiemmin ehtinyt miettiä että millaiset puurot otetaan Aadalle mukaan, mutta monissa pikapuuroissa näytti olevan hirmuisesti lisättyä suolaa ja taas tavallista puuroa ei oikein saa pelkällä vedenkeittimellä väsättyä, siispä tämä testaus tuli hyvään saumaan!

Puuroletut banaanilla 

1 dl vettä
1 kananmuna
6 rkl valinnaista Semper puurojauhetta
1 banaani
kasviöljyä
tuoreita marjoja tai hedelmäsosetta tarjoiluun
Valmista näin:
Sekoita puurojauhe ja vesi. Soseuta banaani ja sekoita puuroon. Lisää kananmuna ja sekoita. Lisää hieman puurojauhetta mikäli seos on löysä.
Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää puuroa pannulle. Käytä piparkakkumuotteja niin teet ruokailusta hieman hauskempaa!
Paista lettuja keskilämmöllä kunnes ne pysyvät kasassa. Käännä ja paista toinenkin puoli. Tarjoile marjojen tai hedelmäsoseen kera.

Puurotikkuja kardemummalla

1 banaani
3/4 dl Semper puurojauhetta
1/2 dl kaurahiutaleita
1/2 tl kardemummaa
1 kananmuna
2 ripausta leivinjauhetta
1 rkl kasviöljyä
Laita uuni 200° asteeseen.
Soseuta banaani ja sekoita muiden ainesten kanssa. Muotoile seoksesta tikkuja ja asettele leivinpaperille. Painele tikkuja hieman ja paista noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. 

Mikä on sun suosikki Semper tuote? 

Osallistu kilpailuun ja voita 150 € arvoinen hemmottelupalkinto!
Kerro mikä Semper tuotteista on sinusta mieluisin ja voita 150 € arvoinen lahjakortti Holiday Club-kylpylään. Osallistu kilpailuun alla olevasta linkistä 5.5.2018 mennessä. Ilmoitamme voittajalle henkilökohtaisesti.
Osallistu kilpailuun tästä!

Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta.

0 kommenttia

 1. Ida // Mutsi ja Murupullat kirjoitti:

  Vallan hurmaavia kuvia! Miten sinä nainen saatkaan niin arkisesta asiasta kuin puuro noin kaunista?

 2. Anonyymi kirjoitti:

  Meilläkin isompi 3vuotias tyttö rakastaa riisipuuroa. Oletkos kokeillut tehdä uunissa? Me nautitaan monesti ns.myöhäinen aamupala..
  Uuni 200*c
  Uunivuoka / voitele
  2dl puuroriisiä
  1l.vettä(vedenkeittimestä->valmistuu nopeammin..)
  Suolaa maun mukaan..
  Anna paistua n.1,5t.Alku vaiheessa voi sekoittaa kerran / pari..
  Lisää 2dl Kuohukermaa ja sekoita anna olla vielä hetki jos se kerma ei heti imeydy. Riippuu vähän uunistakin miten valmistuu.

  Meillä tehdään myös haudutuspadassa ja valmistuu yön aikana valmiiksi..

 3. Julia // SININEN NORSU JA SAMETTIKARHU kirjoitti:

  Hei kiitos muistutuksesta, olin unohtanut koko uunipuuron! <3 Voisin joku päivä tehdä sitä pitkästä aikaa, kun ei tosiaan tarvi olla vahtimassa pohjaan palamista. Ja myöhäisenä aamupalana varmasti hyvä, kun tosiaan heti aamusta ei oikein pysty syömään mitään 😀

 4. Tossavaisen toinen sukka -blogi kirjoitti:

  Puuroletut lähtee heti kokeiluun! Ja tosiaan, tosi kauniita kuvia! -E-

 5. Elina // Vauhtihirmun elämää kirjoitti:

  Wau, mitä kuvia! Ei voi kuin ihailla 🙂 Ja hyvältä kuulosti teidän puuro-variaatiotkin 🙂

 6. Hetkautus kirjoitti:

  Enpä ole koskaan aatellu et puuroa voi syödä noinkin monella tavalla! Pakko kyllä kokeilla tytsyn kanssa, josko löytyisi aamuihin vaihtelua 😛

 7. Jenni Huhtimäki kirjoitti:

  Puurosta voisi ajatella että se on tosi tylsä, mut oikeastihan puuro on siitä ihan paras ruokalaji että sitä voi tuunata miljoonalla eri tavalla! Lettuja ei oo koskaan kyllä ees tullu mieleen tehdä puurosta, eli täytynee laittaa testiin! 🙂

 8. Kirsi Mäkinen kirjoitti:

  Puurojauhe monipuolisuudessaan.. puuromaisin kevätterveisin, kirsikka

 9. Milla Ruotsalainen kirjoitti:

  Näyttää herkulliselta. Ois ollu kiva testata näitä mutta edelleen olen todella katkerana 😑

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *