Hae
Julia Erica

Toivepostaus: Blogikuvat muokkaamattomina ja muokattuina

Tämä oli yksi niistä toiveista joita esititte kuvauspostaukseen. Olen pahoillani että nämä tulevat kuvat on suoraan screenshotteja Lightroomista, mutta en keksinyt parempaakaan tapaa saada niitä tänne blogiin. Aiemmat käyttämäni kollaasiohjelmat muuttui maksullisiksi ja suoraan sanottuna en jaksanut ruveta opettelemaan uusien käyttöä. Siispä näillä mennään, ainakin nyt! 
Aiempi postaus aiheesta: Valokuvaus – vastauksia kysymyksiin

Käännä puhelin vaakaan jos tuntuu että kuvat ei näy tarpeeksi suurina!

Tässä kuvassa oli linssin kummallakin puolella järkyt sormen jäljet, Eetu ei huomannut mitään ja mä huomasin vasta kun siirsin nämä koneelle. 😀

Eli pääsääntöisesti suoristan, säädän sävyjä todellisimpiin, tarkennan, säädän valoja ja varjoja ja joskus teen jotain muuta. Usein lasten kanssa tulee nopeita tilanteita ja kuvat on super vinoja, liian pimeitä tai liian kirkkaita, siispä niissä teen eniten muutoksia. En ikinä julkaise mitään kuvaa ilman jotain muokkausta, koska musta tuntuu siltä että kuva on tavallaan keskeneräinen. Enkä tarkoita että katselisin muiden kuvia sillä silmällä, vaan haluan itse julkaista kuvat siten että ne näyttää omaan silmään valmiilta. Toisinaan siis kulutan kuvien muokkaamiseen 2 minuuttia, ja toisinaan harjoittelen enemmän ja voi kulua useampi tunti. 
Tykkään paljon kuvata ja muokata kuvia, ja se onkin iso osa mun blogia. Niinkun osa varmaan muistaa, avasin alunperin blogin kuville, kun taas monet avaa blogin kirjoittamiselle. Tykkään tätä kautta seurata mun omaa kehitystä ja takapakkeja. Blogia selatessa oon esimerkiksi huomannut että nykyään enää harvoin rajaan kuvia otsasta tai nilkasta poikki. Lisäksi kohteella on nykyään yleensä enemmän tilaa hengittää, eli rajaus ei ole kovin ahdas. Oon keksinyt uusia kuvakulmia siihen perinteiseen ”täältä aikuisen tasolta kuvaan lapsia” verrattuna ja nykyään tykkään leikkiä ulkona auringolla, kun taas ennen se oli mun vihollinen kaikissa kuvissa. Luulen että en olisi koskaan kehittynyt tämänkään vertaa, jos en olisi aikanaan avannut blogia. 
Hei jos oot joskus kirjoittanut samasta aiheesta niin olisi kiva nähdä sun postaus! Linkkaa kommenttikenttään, luen mielelläni.

Lue myös edellinen postaukseni: Makuuhuone – Ennen ja jälkeen remontin

0 kommenttia

  1. Ida // Mutsi ja Murupullat kirjoitti:

    Hyvä postaus Julia! <3 Ja ihania kuvia, as always.

  2. Pirita | Pandamama kirjoitti:

    Sulla on kyllä hiton hyvä silmä kuville ja hyvä kamera! Mä osaan jonkin verran kans käsitellä, mutta jostain syystä ei mun kuvat tälle tasolle yllä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *