Hae
Julia Erica

Uusi turvaistuin – Maxi-Cosi AxissFix

Kaupallinen yhteistyö: Jollyroom

Meidän oli tarkoitus astua turvaistuinten ihmeelliseen maailmaan vasta kesällä kun Aada täyttää 1, mutta saatiinkin jo nyt mahdollisuus päästä tutustumaan niihin Jollyroomin kautta. Heidän turvaistuin valikoimasta meille sitten valikoituikin jo nyt käyttöönotettava turvaistuin, Maxi-Cosin AxissFix. Se on ollut meillä nyt muutaman viikon käytössä joten ollaan päästy aika hyvin jyvälle siitä millainen se on ja nyt ajattelin kertoa siitä teillekkin plussien ja miinuksien avulla.

Kerrottakoon sen verran että päätökseen vaikutti toki turvallisuus, testitulokset ja muut ominaisuudet, mutta muutaman muun vaihtoehdon jälkeen päädyttiin kuitenkin juuri tähän sen takia kun meidän ”ykkös”auto on kuorma-auto, se on siis huomattavasti korkeampi kuin tavallinen henkilöauto ja siinä ei ole varsinaista takaluukkua vaan ainoastaan lava. Sisäpuolella on suhteellisen vähän jalkatilaa ja monet tavarat (kauppakassit yms) mitkä normaalisti tulee heitettyä takakonttiin pitää laittaa tässä autossa jalkatilaan. Siispä Top Tether -kiinnitys ISOFIXIn kaverina oli meille parempi vaihtoehto kuin se perinteinen jalallinen malli. Näin me saadaan hyödynnettyä jalkatila muuhun. Myös mun autosta löytyy kyseisen kiinnitysmahdollisuudet. 

Kieltämättä alkuun istuimen käyttöönotto tuntui vaikealta, kun sitä kokeilin täällä sisällä. Kuitenkin heti autoon asentamisen jälkeen homma helpottui ja hoksasin miten istuin toimii, eli mistä napeista pitää painaa että se asentuu kasvot menosuuntaan tai selkä menosuuntaan, ja mistä vedetään kun haluaa istuimen kääntyvän ovelle päin. Istuinhan ei pyöri ympäri kerralla, vaan välissä pitää vaihtaa istuimen käyttösuunta oikeaksi. Väliäkös tuolla käytössä, alkuun en vaan hoksannut sitä. 


Maxi-Cosi AxissFix

– Miinukset –

– Top Tether- kiinnitystä ei löydy monista autosta. En esimerkiksi tiedä voisiko mun vanhempien autoissa käyttää kyseistä istuinta.
– Istuinta voi käyttää selkä menosuuntaan vain 87cm asti. Suositusten mukaan olisi hyvä kuljettaa lasta selkä menosuuntaan ainakin 3-vuotiaaksi. Esimerkiksi Eevi oli 2-vuotiaana 87cm pitkä, eli hän ei olisi mahtunut matkustamaan selkämenosuuntaan enää 2-vuotiaana.

+ Plussat +

+ Helppo asentaa.
+ Muunneltava istuinasento.
+ Kääntyy 360 astetta. Tämä on varmasti hyvä ominaisuus ihan tavallisessakin henkilöautossa, mutta meidän autoon tämä on kyllä enemmän kuin hyvä kun muutenkin joutuu nostamaan lasta todella korkealle.
+ Pitkäikäisyys. Aada on nyt 9kk ja istuimen olisi voinut ottaa jo aijemmin käyttöön. Eevikin mahtui siihen istumaan ja voisi kulkea sillä vielä jonkin aikaa. (3v n. 95cm)
+ Pestävät päälliset !
+ Turvavöiden säätö oli tosi sippeli ja helppo. Lisäksi ne ei voi mennä kieroon ja niissä on sellainen kumimainen osa olkapäiden kohdalla, eli ne ei pääse valumaan vöitä kiristäessä.
+ Istuin ei vie jalkatilaa Top Tether-kiinnityksen takia.
+ Istuin vie todella vähän tilaa takapenkiltä.
+ Mittataulukko siitä koska istuin pitää kääntää kasvot menosuuntaan tai kun lapsi on liian pitkä siihen.
+ Istuin on mukavan näköinen. Tarkoitan siis sitä että siinä on paljon pehmusteita ja suojia mikä tekee siitä viihtyisän oloisen. Ja ainakin meidän lapset on viihtynyt.
Sellaisia juttuja mä oon huomioinut nyt muutamien viikkojen aikana. Ollaan kyllä tykätty hurjasti! Toistaiseksi Aada siis kulkee mun autossa turvakaukalossa ja Eevin penkkiä siirretään sitä mukaan kummalla autolla kuljetaan. Tarkoitus olisi hommata Eevillekin uusi istuin pian, mutta taidetaan tällä hetkellä olla vähän kokojen välissä, eli odotetaan sinne saakka että hän vielä vähän kasvaa.
Löytyykö teiltä tätä istuinta? Mitä olette tykänneet?

0 kommenttia

 1. Ida // Mutsi ja Murupullat kirjoitti:

  On muuten pirun hyvännäköineen istuin! meillä on Cybexin istuimet, eikä (onneksi) ole enää ajankohtaisia, mutta piti vaan kommentoida että wau.

 2. Anonyymi kirjoitti:

  Heiiiii koitan selittää kysymyksen jotenkuten ymmärrettävästi.
  Teidän takapenkki näyttää syventyvän taakse päin? Onko tuossa istuimessa nuo isofix"tappien" asento säädettävissä? Tai siis että saako istuimen "pohjan" asentoo muutettua, vai vaan istuma-asentoo? Tajusitkohan yhtään mitä haen takaa ��
  Meillä on besafen modular istuin, sen telakka jää penkin asennon takia kamalan kenoon, ja selkä menosuuntaan istuessa kaikista makaavinkin asento on niin istuva, että naperon pää retkahtaa aina kun nukahtaa. Kasvot menosuuntaan saakin sitten tooosi makaavaan asentoon haha

 3. Anonyymi kirjoitti:

  Heippa, onkohan teillä muistettu telakkaan asentaa se pyöreä mötikkä joka tulee izi modularin mukana? Se nimittäin pitäisi auttaa tuossa asennossa aika paljon kum pidentää jalkatilaa huomattavasti!

 4. Anonyymi kirjoitti:

  Joo siis ongelma ei oo jalkatila, vaan istuimen asento. Istuin jää siis ihan liian istuvaan asentoon ollessaan selkä menosuuntaan, johtuen auton takapenkin asennosta, ja isofix koukkujen alhaisesta sijainnista. Oon siis joissakin istuimissa nähnyt noiden isofixien "tyvessä" olevan ns nivelen, jonka avulla pystyy vaikuttaan istuimen "asennusasentoon" 🙂

 5. Julia // SININEN NORSU JA SAMETTIKARHU kirjoitti:

  Hei tsekkaan tän heti huomenna!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *