Hae
Julia Erica

Koristele puikkojätski !

”Äitiiii, miksi aina noita eskimoita?”

Varmaan tuttu kommentti monen muunkin perheessä kesällä? Ainakin omasta lapsuudesta muistan että meillä oli melkein aina puikkojäätelöitä ja joskus hyvin juhlavana päivänä saatiin valita kaupasta omat lempparijätskit. ”Eskimoissa” on mun mielestä ihan riittävästi sokeria, ne on helppoja syödä ja kaiken kukkuraksi ne on halpoja. Niitä saa myös sellaisissa paketeissa että niistä riittää useammalle herkuttelijalle.
Mun mielestä jätskin voi tarjoilla kahdella tapaa, joko avata pakastin, kuoria jätski ja syödä. Tai sitten lisäksi vähän hifistellä ja koristella niitä. Koristeluun menee aikaa vaan muutama minuutti. Oon ennenkin maininnut siitä että en ehkä ole mikään leipuri luonne, mutta sitäkin enemmän tykkään koristella kaikkea. Jouluna meidän piparit hauskuutti vieraita kun tuunailin niiskuneidille ripsipidennyksiä ja uikkareita, vaikka ne ehkä ehtikin vähän palaa uunissa. Hups. Siis jätski oli loistava uhri mun koristelulle!
Meidän kaapista löytyy aina vaaleaa- ja tummaa leivontasuklaata, koska niitä kukaan ei herkuttele sieltä pois pahankaan sokerin nälän iskiessä. Siispä eilen makean nälkäisenä päätin tuunailla puikkojätskejä, ihan vaan koristelun ilosta. Ja lasten kanssa, tottakai! Esikoinen on kova touhuamaan keittiössä, siispä hänkin ihan innoissaan koristeli omaa jätskiään. Kuulemma kivempaa, kun itse tekee. Ja tähänhän käy koristeiksi ihan mikä vaan suklaa, kastike, strösselit, keksinmurut, kuivatut marjat tai vaikkapa tuoreet hedelmät. Mielikuvitus on rajana! Mulla kului muutama suklaan pala ja pipareista jääneitä strösseleitä. 

Kumpaan kastiin sinä kuulut, siihen joka tekee arkisista jutuista söpöjä vai siihen joka katsomatta kumoaa suuhunsa jätskin kun jätskin? 

0 kommenttia

  1. Tanja- Kaunis karuselli kirjoitti:

    Ompa kiva idea! Niin söpöjä!

  2. Milla Ruotsalainen kirjoitti:

    Ihana idea! 😮

  3. Laura kirjoitti:

    Söpöjä! 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *