Hae
Julia Erica

Vauva 9kk – Kuulumisia ja taitoja

Voi juku, viimeisiä äitislomapäiviä vietellään täällä! Vaikkei meillä arki tulekkaan muuttumaan sen myötä että vanhempainpäiväraha vaihtuu kotihoidontukeen, tuntuu että nyt on taas yksi aikakausi päättymässä ja ollaan vastaanottamassa uutta. Siistiä ja jännää!
Aada tosiaan täytti kuun alussa 9kk ja nyt on kuukausipostauksen aika. Onneksi tyyppi on nyt päättänyt vähän rauhoittua uusien taitojen kanssa ja viimeaikoina ollaan ennemmin viilailtu kuntoon niitä aiempia taitoja sen sijaan että oltaisiin menty vaan eteenpäin viimeistelemättä vanhoja temppuja. On ihan älyttömän helpottavaa kun Aada on oppinut menemään itse kyykkyyn tai yli päätään laskeutumaan korkealta pyllylleen. Hän kävelee kalusteita pitkin ja tekee huomaamattomia vaihtoja sohvalta sohvapöydälle siten että päästää ajatuksissaan irti hetkeksi. Lisäksi hän on seissyt muutamasti ilman tukea, mutta heti kun on huomannut tämän virheen sattuneen niin on alkanut huojuttaa. 😀

Nyt muutaman viimepäivän aikana on alettu kiipeilemään eri paikkoihin, Ikean jakkarat on usein saanut kyytiä täällä ja muutamat mustelmat on myös saatu kaikesta könyämisestä. Myös säkkituoli on nostetty pystyyn koska se on ihan ykkönen kiipeilykohteena. Aina sinne kiivettäessä Aada ihan sekoaa onnesta ja riehuu siellä täysillä. Sohvalle hän on myös onnistunut kiipeämään muutamasti, eli super tarkkana saa tietysti olla!
Lempparilelu on ehdottomasti Eevin Barbibussi. Oikein hyvittaa välillä miten noin pieni viihtyy leikkibussin kanssa niin pitkiä aikoja. Ilmeisesti ne aukeavat ikkunat ja ovet siinä on se mielenkiintoinen juttu, ja tietysti se että sitä  vasten voi välillä seisoskella ja nojailla jos ei muuta keksi. Lisäksi Aada kyllä tykkää heilutella erilaisia hahmoja, esimerkiksi juuri niitä barbeja ja  muumeja. En tiedä onko ihan tarkoituksen mukaista se barbien heiluttelu ja ohjailu, mutta tuntuu että selvästi Aada on Eeviä edellä näissä jutuissa, Eeviä ei alle 1-vuotiaana kauheasti kiinnostanut tollaiset leikit. Nykyään kiinnostaa, ja ehkä sekin sitten innostaa Aadaa!

Lemppariruokia on edelleen puuro ja luojan kiitos luumusose sen kanssa. Meillä menee ihan super paljon luumusosetta päivässä, kun kumpikin lapsista tarvitsee sitä päivittäin. Lisäksi kaikki näperrettävä ruoka on huippua, selkeästi siis tekemisen meininki kaikessa syömisessä! Aada myös hyvin hoksannut sen että syöttötuolista on kiva tiputella koirille evästä. Välillä syöminen siis vaihtuu ihan pelleilyksi kun toinen vaan ruokkii koiria ja viskoo ruokaa ihan mihin sattuu. Niin ja hei, meidän täytyy ehdottamasti hankkia ne valjaat tohon syöttötuoliin, huhhei, tyyppi yrittää koko ajan nousta pois sieltä itse.
Hampaita on edelleen kuusi, tilanne on siis ollut muutaman kuukauden täysin sama. Välillä kyllä ikenet tuntuu turvoinneilta ja näyttää kutiavan, mutta toistaiseksi kuitenkin niitä ei ole tullut lisää sitten joulu vai tammikuun. Hampaiden pesu menee siinä missä muukin suun ronkkiminen, eli onni että ei tarvitse sen kanssa taistella. Ollaan myös otettu jo muutama kuukausi sitten käyttöön Herra Hakkaraisen hammaspastillit ja ilmeisesti nekin maistuu hyvin. Mikä ei maistuisi, kaikkihan suuhun menee 😀

Yöt sujuu ihan hyvin, kai. Jokseenkin on hankala sanoa miten tän ikäisen kuuluisi nukkua, en oikein muista miten esikoinen nukkuu tässä iässä. Yleensä siis Aada herää kerran tai kaksi yössä, ja usein ensimmäisen heräyksen syynä on mun kömpiminen makkarin puolelle. Nyt Aada on mennyt nukkumaan 21-22 välissä ja herännyt sitten 7-9 aikaan. Välillä mua on kyllä väsyttänyt ihan kauheasti, kun oon kukkunut tietokoneella pitkälle yöhön ja neljän tunnin unien jälkeen herännyt lasten kanssa. Esimerkiksi eilen kun katseltiin salkkareita Eetun kanssa niin nukahdin yllättäin sohvalle. Oon kuitenkin saanut levättyä hurjasti enemmän nyt kun Eetu on ollut sairaslomalla, eli siis tilanne väsymyksen kanssa on paljon parempi kun vielä muutama kuukausi sitten. Ehkä tästä taas noustaan!

Puhetta sitten taas ei vielä tulekkaan. Eikä mitään siihen viittavia tavujakaan. Epämääräistä komennushöpötystä tulee kyllä paljonkin muttei kuitenkaan mitenkään yhdistettävinä tavuina. Parhaimmat keskustelut käydään ruoan tai isosiskon kanssa, meillä vanhemmille lähinnä kiljutaan kovaa ja lauletaan rytmiä tanssiin. Hauskoja nuo meidän vekarat, kumpikin ollut vauvasta asti tosi musikaalisia ja tykkää tanssia hurjasti. Nämä geenit siis tulee selvästi multa!

Edellisen kuun postaus – Vauva 8kk

Sellainen kesäkuinen tyyppi meillä täällä ! Mitäs muille kuuluu? Miettikää että 3 kuukauden päästä täällä on jo vietetty 1v synttärit. APUAAAAAA!

0 kommenttia

  1. Pirita | Pandamama kirjoitti:

    Hauskaa, kun toisella jo kuusi hammasta ja täällä porskutetaan vielä hampaattomana 🙂 Meillä kans ens viikolla 9kk kasassa.

  2. Julia // SININEN NORSU JA SAMETTIKARHU kirjoitti:

    Se on kyllä hassua kun nää kasvaa niin eri tahtia eri jutuissa! Aadalle tuli kyllä mun mielestä hampaat super ajoissa, kun vertaa esikoiseenkin. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *