Hae
Julia Erica

Kangasrahin maalaus – Vuosi kulunut maalauksesta

En tiedä muistatteko kun n. vuosi sitten postailin kankaisesta rahista jonka maalasin kangasmaalilla. Kangasmaali oli sillon ihan uusi juttu mulle ja päätin antaa sillä tekohengitystä roskalava-tuomion saaneelle rahille. Nyt kuitenkin oon viimepäivinä tuijotellut rahia ja sen virheitä, siispä päätinkin postailla teille mitä sille rahille nyt kuuluu, vuoden jälkeen. Suosittelen lukemaan ( tai edes katsomaan kuvat)  tuon aiemman postauksen kokonaan. Lyhyesti selostettuna jätin kankaan pesun pois, maalasin sellaista kangasta mitä ei kuuluisi maalata mutta lopputulos oli kuitenkin ihan nätti. Kangas oli jotain samettia tai mokkaa, eli siinä oli tavallaan pieniä ”karvoja” kaikkialla. Sellainen kangas on huono maalattavaksi, kun se kuivuu sojottamaan suuntaan x. Sliippasin siis karvat yhteen suuntaan ja ne todellakin jäi niin.

Nyt tilanne on se että tuo rahi on aivan kamalan näköinen (Yllätyyyyys). Sitä on kyllä käytetty miltei päivittäin, siinä on pompittu, istuttu, kiivetty, rempattu ja tehty ihan kaikkea mitä rahilla tehdään – tai mitä ei pitäisi tehdä. Luulen että tuo törkyinen olemus johtuu osittain siitä että maalasin vääränlaisen kankaan, jos kyseessä olisi ollut ihan tavallinen puuvilla, en usko että se olisi lohkeillut noin. Mutta sitä en osaa sanoa, kuultaisiko sieltä läpi vanha väri. En kuitenkaan päässyt ihan joka kuidun ytimeen maalatessani rahia, joten ei hirveästi yllätä että se sieltä kuultaakin läpi.

Maalia ei ole kuitenkaan tarttunut kenenkään vaatteisiin, vaikka siinä ollaankin pompittu. Tai ainakaan me ei olla huomattu. Jakkara tuntui ihan mukavalta istua, kankaan pinta oli vähän kovempi tai niinsanotusti kalvomainen, mutta silti pehmoinen. En ehkä toista kertaa yritä maalata mitään kalustetta, ainakaan siinä toivossa että se olisi pidemmän päälle käytännöllinen ratkaisu.

Mites ruudun takana on kangasmaali kestänyt? Onko teillä kokemusta kangasmaalista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *