Hae
Julia Erica

Maaliskuun eka

Omakotitalo asumisessa on huipusti hyviä puolia, mutta nyt taas keskellä luultavasti talven kireimpiä pakkasten puiden loppuminen, tilaaminen, kuljettaminen, kasaaminen ja jatkuva sisälle roudaus saa  miettimään kuinka paljon helpompaa olikaan asua vuokralla takuu lämpimässä asunnossa. Kun on  4 takkaa lämmitettävänä niin hommaa riittää jo itse lämmityksessä, tai jos ei jaksa lämmittää niin sen tuntee taatusti omissa ja lasten varpaissa.  En kuitenkaan vaihtaisi näitä pois, vaikka voisikin. Niin oma tunnelmansa tulee siitä takkojen tuomasta lämmöstä, liekkien ulkonäöstä ja puu purusta lattialla.
Auringon paistaessa verhojen takaa sisälle asuntoon sitä huomaa piristyvänsä ihan erilailla kun normaalisti. Siinä missä aurinko on armoton kaikelle pölylle ja tahroille, se on myös armoton motivaattori laittamaan pyörät pyörimään, tai siis rätin heilumaan. Vihdoista viimein saatiin myös vuoden odotuksen jälkeen yläkerran porinmatin eteen laatat, viimeistelyt on vielä tekemättä mutta eiköhän nekin pian. Huomasin myös että meidän ikkunat on ihan törkyisen näköiset, ja kaikkein pahin on keittiön ikkuna, kun sen edessä on tullut sirkkelöityä usein. Ehkä jo tänä vuonna voi unohtaa remonttien tuomat tekosyyt ja tarttua ikkunalastaan pitkästä aikaa. 

Kevään aikana olisi tarkoitus siis pestä ikkunat, viimeistellä edelleen kotia, siivota ylimääräisiä tavaroita pois ja ehkä maalata muutama seinä. Voi myös olla että tästä viimeisimmästä oon unohtanut mainita Eetulle. Alunperin siis maalattiin monet seinät valkoisiksi siksi että meillä on aikaa miettiä mitä niille sitten lopulta tehdään, ja nyt ne on alkanut kyllästyttää ja meille on alkanut hahmottumaan sellaiset jutut tästä talosta mitä ei aijemmin osattu miettiä. Siispä jonain toivottavasti aurinkoisena päivänä voisinkin napata telan pitkästä aikaa käteen ja maalata.
Ihanaa maaliskuuta kaikille ! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *