Hae
Julia Erica

KOTISIIVOUS – ENNEN JA JÄLKEEN KUVAT

Kaupallinen yhteistyö: Siivoton juttu

Kun me muutettiin tänne omakotitaloon niin jo tavaroita kantaessa aloitettiin remontti. Me ollaan eletty täällä välillä ilman keittiötä, ilman makuuhuonetta, ilman vettä, vajailla sähköillä ja välillä jopa pompittu lankkuja pitkin ympäriasuntoa kun meillä oli purut vain näkyvissä. Tavarat ja säilytystilat on muuttanut sitä mukaa kun me ollaan remonteissa edistytty. Ja kaaos on myös sitä mukaa kasvanut. Kirjoittelin aijemmin siitä että meidän keittiössä oli jossain kohtaa lasten ulkovaatteet, eteisessä sisävaatteet ja mun vaatekomerossa vaatteiden lisäksi kaikki liinavaatteet. Monet tavarat on odottanut paikkaansa millon mistäkin huoneesta ja remonttien edetessä ne on jäänyt vähän sinne sun tänne. Olen monta kertaa yrittänyt aloittaa tavaroiden järjestelyä alusta, mutta se on usein päättynyt tyhjennettyyn kaappiin, levitettyihin romuihin ja homman keskeyttäneisiin lapsiin.

Nyt Aadan syntymän jälkeen olen löytänyt itseni jahtaamasta omaa häntääni täällä joka päivä. Tiedättehän sen kun siivoat keittiön, lapset sotkee olohuoneen. Kun siivoat olohuoneen, lapset tyhjentää eteisen kaapit. Kun siivoat eteisen kaapit, lapset sotkee keittiön. Toivoin että joskus olisin askeleen lapsia edellä, mutta päivisin yksinkertaisesti en vaan pysty siihen, kun taapero onnistuu räjäyttämään koko huushollin sillä aikaa kun nukutan nuorimmaista. Siispä ainut aika kun olen ehtinyt siivota rauhassa on yöllä. Ja nyt kun olen puoli vuotta nukkunut n. 6 tunnin yöunia heräämällä 2-6 kertaa sinä aikana, en yksinkertaisesti ole enää jaksanut valvoa niin myöhään että asunto olisi siisti aamulla. Viime aikoina olen nukahtanut sänkyyn Aadaa nukuttaessa kymmenen aikaan illalla, ja kaikki tututkin sen tietävät, että minä en oikeasti ikinä ole siihen aikaan unessa. 
Siispä oli aika katkaista oravanpyörä ennenkun A) Minä muutun raivohulluksi Zombiksi. B) Asunto räjähtää käsiin C) Vuosi vaihtuu.

Ensin ajattelin että pyydän jotain vahtimaan lapsia päiväksi että ehdin laittaa asunnon kuntoon siinä ajassa, mutta suoraan sanottuna mulla oli hukassa se mistä lähden liikkeelle, mihin tavarat siivoan ja kuinka vaihdan taas järjestystä (Tiedättehän kun teen sitä joka kuukausi). Mulle kuitenkin tarjoutui mahdollisuus yhteistyöhön paikallisen uuden mutta hyvinkin tutun siivousfirman kanssa ja äkkiä ruvettiinkin muovaan meidän taloon sopivaa pakettia, siis ratkaisua mun ongelmiin.

Siivoton juttu on täältä Akaasta lähtöisin oleva siivousyritys, joka tarjoaa monipuolista siivouspalvelua aina kotisiivouksesta raivaussiivouksiin. Meille kuitenkin räätälöitiin ihan omanlainen paketti ensimmäiselle kerralle, koska tarvitsin apua muuhun kuin niihin perusjuttuihin. Siivoushan on hyvä aloittaa sillä että tavarat on edes jotenkin paikallaan, ja meillähän ei juuri millään tavaroilla ollut omia paikkoja, niin sukellettiinkin suoraan sinne asian ytimeen, eli tavaroiden uudelleen järjestelyyn. 

Janeten ja Katrin saavuttua meille minä nappasin auton alleni ja lähdin lasten kanssa pois tieltä. Tulin takaisin 6 tuntia myöhemmin ja jo autossa pidättelin itkua kun edes mietin sitä miten helpottavaa on ettei mun tarvitse heti ruveta siivoamaan. Kun sain lapset kannettua sisälle ja katselin ympärilleni niin tuntui siltä että olen tullut kyllä kotiin, mutta sellaiseen paljon viihtyisämpään kun aijemmin. 

Ehkä kuvat kertovat nyt enemmän kun sanat. Tiedättehän.

On ollut niin helpottavaa kun kodin siivoamisesta on tullut huomattavasti helpompaa kun suurin osa tavaroista omistaa nyt sen ihan oman paikan ja kalusteiden järjestyksen suhteen sai muitakin näkemyksiä kun vain sen oman. Esimerkiksi tuo makuuhuone, mulla ei olisi tullut mieleenkään heittää sänkyä keskelle huonetta, mutta siihen se kuitenkin nyt jäi ja tykkään siitä kovasti noin. Lisäksi innostuin raivaamaan enemmänkin meidän kaappeja nyt kun se on paljon helpompaa, ja monet tavarat on päässyt uuteen kotiin sen myötä.

Ja sitten loppuun vielä, tiesittekö muuten että kotisiivous on kotitalousvähennytkelpoinen työ? Verotustiedoistasi riippuen voit mahdollisesti vähentää 50% palvelun hinnasta verotuksessasi. Tämä nimittäin oli mulle ja muutamille tutuilleni ihan uusi juttu !


www.siivotonjuttu.fi

0 kommenttia

 1. Laura kirjoitti:

  Wau!!!!!!!

 2. petra kirjoitti:

  kelpais mullekin 😀 teillä on niin ihana koti!

 3. Miia kirjoitti:

  Siis onpa kaunista ja kodikasta teillä! Mistä ootte hommannu noi olkkarin ja keittiön matot? Ihanat!

 4. Anonyymi kirjoitti:

  Tää on ihana koti. Mistä ootte ostanu noi keittiö kaapit?

 5. Julia // SININEN NORSU JA SAMETTIKARHU kirjoitti:

  Keittiön matto on Sotkan Faro (?) Matto ja olkkarin on Elloksen Tanger 🙂

 6. Julia // SININEN NORSU JA SAMETTIKARHU kirjoitti:

  Ai siis seinäkaapit? En nyt äkkiä muista mistä ne on 🙂 Ennen kuvissa lattialla oleva kaappi on Ikean Bestå 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *