Hae
Julia Erica

NÄIN TEET ITSE LIITUTAULUMAALIN

Esittelin varmaan vuosi sitten snäpissä Eevin huoneen liitutauluseinää. Sain paljon kysymyksiä siitä miten me se maalattiin kun kerroin että maali on itsetehtyä. Taisin aikoinaan bongata ohjeen Pinterestistä ja olin kirjoittanut mittasuhteet ylös puhelimen muistioon. Jonain tylsänä päivänä löydettiin Eetun kanssa joku tumman maalipurkin jämä komerosta ja kylpyhuoneremontin jälkeen nurkkaan oli jäänyt hitusen saumalaastia yli. Siis tarvit ainoastaan haluamasi väristä maalia ja saumalaastia.

Maalin ja laastijauheen sekoitussuhde on 1:8, eli 1dl saumalaastijauhetta ja 8dl maalia. Kuivumisen jälkeen on hyvä vetää liidun pitkällä osalla seinä täyteen ja pyyhkiä märällä liinalla. Näin vältyt suurimmilta iki-viivoilta seinässä. 

Sanottakoon vielä sen verran että me heitettiin ihan vapaalla kädellä nämä sekasin. Mittasuhteista ei ollut hajuakaan sillä hetkellä, parempi puolisko jaksanut varrota että kaivan ohjeet puhelin kätköistä. Me heitettiin tämä ihan testimielessä seinään ja ajateltiin että jos ei se toimi niin tehdään seinälle jotain muuta. No mutta kyllähän se toimi. Ja aijon jatkossakin skipata kalliit valmismaalit ja mennä tällä DIY-ohjeella.

Vinkki vielä perään: Usein paikkakuntakohtaisissa Roskalava-ryhmissä annetaan loppujämät saumalaastipussista, siispä ei muuta kun kyselemään ! Ota kuitenkin huomioon että saumalaastia on erisävyissä, joten saumalaastin väri voi vaikuttaa maaliin.

0 kommenttia

 1. Mama Lina kirjoitti:

  Aika hauska idea! :3

 2. inkeri kirjoitti:

  Kiva! Nyt minäkin kokeilen liitutauluseinää, kiitos sulle tästä ohjeesta (: inkeri puutarhurintytar.blgi.net

 3. petra kirjoitti:

  Oo siistiä! En oo edes ajatellu että tänkin vois tehdä itseb👀🤩

 4. Julia // SININEN NORSU JA SAMETTIKARHU kirjoitti:

  Kiva että menee kokeiluun! Tuu kertoon sitten joskus omat kokemukset 🙂

 5. Julia // SININEN NORSU JA SAMETTIKARHU kirjoitti:

  Ei mullakaan tullut alkuun mieleen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *