Hae
Julia Erica

MEIDÄN JOULU

Viimevuonna jouluvalmistelut jäi miltei kokonaan miehen ja anopin vastuulle kun olin töissä päivät ennen joulua. Saavuin yövuorosta valmiiksi laitettuun kotiin enkä oikeastaan muista koko joulusta muuta kuin yövuoro väsymyksen ja joulupukin joka ei puhunut juuri mitään. Tänä vuonna tunsinkin itseni niin etuoikeutetuksi kun sain olla omassa kodissa laittamassa joulua ja viettää joulun ihan oikeasti kotona niin että alkuvalmistelutkin tuli itse tehtyä.
Yön aikana tonttu oli tuonut osan lahjoista kuusen alle ja sieltä Eevi sai yhden lahjan ennakkoon nimipäivänsä johdosta. Ihan aavistuksen jäi tuo lahjamoodi päälle tuolle esikoiselle, sillä muutaman tunnin kurkkimisen jälkeen hän oli ihan omin lupineen repinyt yhden lahjan auki. Odoteltiin joulupukin kuumanlinjan pyöriessä miehen loppua perhettä saapuvaksi ja käytiin me saunassakin ennenkuin aloitettiin ruokailu. Eeville ei maistunut ruoka ja hän olikin kovin levoton koko päivän sillä tämä oli ensimmäinen joulu mitä hän oli osannut odottaa jo pidemmän aikaa.
Ruokailun jälkeen tonttu oli tuonut oven taakse lisää lahjoja ja Eevi sai tontulta viestin että joulupukki tulee illalla sitten vielä mammallaan. Taaperon hämmennys oli niin todellinen tilanteesta, hän juoksi ympäri meidän huushollia pyytämässä apua lahjojen sisälle kantoon ja miltei sekosi niistä lahjojen määristä. Loppuviimein lahjojen jako sujui hyvin mutta taapero ei jaksanut avata kaikkia lahjoja eikä pystynyt keskittymään yhteenkään leluun kunnolla, kun oli niin sekaisin kaikesta. Mäkin ehdin napata muutamat lahjat takaisin lahjapussiin ja vein ne autoon odottamaan mammalle lähtöä, josko sielä riittäisi kärsivällisyyttä enemmän. Aadahan nukkua porskutti koko tilanteen ohi ulkona niin pitkään että loppuviimein kävin herättämässä tyypin ennenkun kaikki vieraat ehti lähtemään.
Hetki ihasteltiin uusia juttuja kunnes pakattiin itsemme autoon ja lähdettiin tsekkaamaan Mammalan joulu. Luojan kiitos lapset nukkuivat autossa pienet päiväunet, nimittäin heilläkin oli edessä vielä pitkä päivä.
Ennenkuin vanhat ruoat oli edes kunnolla laskeutunut ahmittiin taas itsemme täyteen jouluista ruokaa ja ruvettiin odottelemaan joulupukkia saapuvaksi. Eevi odotteli ikkunalla josko pukkia näkyisi ja kun se sitten loppuviimein näkyi alkoi taas tolkuton härdelli ja juoksu, joka päättyi mun isoveljen taakse piiloutumiseen ja sieltä joulupukin kurkkimiseen. Alkukankeudesta huolimatta Eevi rupesi juttelemaan joulupukille ja kiitti jokaisesta lahjasta joulupukkia sanoin ” Oi kiitos houlututti” 😀 Ja loppuun lauloi vielä laulun pukille!
Loppuilta sitten menikin hengaillessa ja leluja kootessa, ja saihan ne juustotkin melkoista kyytiä! Yötä vasten lähdettiin ajelemaan kotiinpäin ja lapset nukahti autoon niinkuin oltiin suunniteltu, eli saatiin kantaa suoraan sänkyyn jatkamaan unia.
Seuraavat päivät menikin leluja tutkien ja matkaillen sukulaisille, ja sitten päästiinkin taas ihanan tavallisen arjen pariin. Johan tässä on hössöteltykin tarpeeksi.
Ensivuoden joulullekkin tuli teema; Mitä vähemmän pakkausjätettä sen parempi. Oikein oksettaa kuinka paljon pakkausmateriaalia lähti roskikseen. Jokainen lahja erillisessä paketissa, erillisissä muoveissa, erillisillä klipsuilla kiinni. Lisäksi vielä osa on netistä tilattu, eli paketissa vielä tullut meillekkin. Ja meidän ostamien lahjojen määrä taitaa pysyä samana, 3 lahjaa per lapsi, mielellään ikää kestäviä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *