Hae
Julia Erica

PUOLIVUOTIAS VAUVA

Aadalle tuli kuun alussa huikeat puolivuotta mittariin ja sen kunniaksi ajattelinkin postailla tästä pikkutyypistä teille vähän enemmän. Aada on alusta asti ollut tosi tyytyväinen sylivauva, eli kunhan saa olla sylissä niin viihtyy. Tämä on varmasti ainakin osittain johtunut siitä että Aada pulautteli 2-5kk ikäisenä kaaressa tosi suuria määriä maitoa, eli pysty asento oli jo senkin takia kivempi. Nyt puklailu on vähän rauhoittunut ja tyyppi on alkanut viihtymään lattialla enemmän. Vauva on tosi hymyilevä nuuskuttaja joka on kärsivällinen odottamaan, mutta usein kuitenkin kantelee nopeasti isosiskon touhuista.

Aadalla on nyt neljä hammasta suussa. Hampaita on oikeasti tekemällä tehty viikko tolkulla, eli niitä on tähän mennessä kiukuteltu varmaan 6 viikkoa. Siinä missä Eevin hampaiden tuloa ei edes huomannut, niin Aadan hampaat eivät ole jäänyt varmasti keneltäkään tutulta huomaamatta. Joka tapauksessa nyt niitä on neljä, joista yksi puhkesi tällä viikolla. Hammasharjan käyttö sujuu hyvin eikä hampaiden pesu vaivaa tai kummastuta ollenkaan.

Vauva on alusta asti juonut rintamaitoa eikä me olla tarvittu lisämaitoa missään kohtaan. Aada siis ei ole edes maistanut korviketta (mutta kerran juonut mun kaverin maitoa :-D). Lisäksi ollaan maisteltu muutamia soseita ja puuroa. Ruoka maistuu toisinaan hyvin ja hampaiden ollessa kipeimmillään aika huonosti. Yritetään kauheasti sormiruokailla ja Aada tykkääkin siitä ihan kauheasti. Lisäksi hän on kovin kiinnostunut lusikan käytöstä. Nyt ollaan kuitenkin vasta muutamasti istuttu syöttötuolissa, nimittäin viikonloppuna vaihdettiin newborn-setin tilalle etukaari ja pehmusteet.

Aada osaa kääntyä selältä mahalleen ja mahalta selälleen. Toisinaan kuitenkin kääntö mahalta selälleen tapahtuu niin nopeasti että pää saattaa kolahtaa vauhdilla mattoon. Nykyään hän viihtyy eniten kyljellään sellaisessa puoli-istuvassa asennossa, eli siis pyrkimys on ylöspäin. Viimeviikolla tyyppi nousi vahingossa seisomaan lattiatyynyä vasten ja mua ihan hirvitti miten hän noin pienenä nousee seisomaan kun raukka ei kunnolla osaa vielä istuakkaan ilman varmistamista. Lisäksi eteenpäin ollaan päästy nyt kuukauden verran ryömimällä, eli isosiskon leikit saa kyytiä jatkuvasti. Konttausasentoon noustaan kokoajan ja välillä päästään siten eteenpäin, mutta pääsääntöisesti kuitenkin kuljetaan ryömimällä.

Jos on hauskaa niin kiljutaan kovasti, ja jos äiti poistuu näkyviltä niin itketään kovasti. Eevistä onkin ollut iso apu kun hän on pitänyt seuraa Aadalle sillon kun oon vaikkapa laittanut ruokaa, eli välillä hävinnyt sekunniksi näköpiiristä. Lisäksi Vä-tavuja tulee paljon ja toisinaan jotain muutakin. Kaikkein hauskinta on isosiskon tanssit jotka saa Aadan nauramaan ihan hepulissa. Lisäksi kurlutus, nuuskutus ja röhkiminen on alkanut !
Iltaisin yritetään laittaa molemmat lapset nukkumaan kymmeneltä. Tämä myöhäisempi rytmi on jäänyt meille päälle mun yötöistä ja toisaalta tälläinen myöhäisempi rytmi sopiikin meidän perheelle paremmin. Eli siis nukutan Aadan kymmenen aikaan meidän sänkyyn. Yleensä hän herää ensimmäisen kerran joskus 2-3 aikaan yöllä, ja seuraavan kerran 9-10 aikaan aamulla. Mutta jos me valvotaan hampaiden takia, niin heräillään sitten pahimmillaan vartin välein ja pisimmät unijaksot on tunnin.
Saas nähdä mitä tuleva kuukausi taas tuo tullessaan, nyt ollaan vähän vierasteltu tuttujakin paikkoja ja ehkä pikkuisen lähipiirin ulkopuolisia. Hampaita tuntuu nyt tulevan kuin sieniä sateella, maanantaina ien oli vielä toista viikkoa turvoksissa ja hammas näkyi vähän, mutta tiistaina sieltä pilkistikin jo kaksi  hammasta. Josko siis pian taas meininki hetkeksi rauhoittuu, kun hampaat on saatu puserrettua ulos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *