Hae
Julia Erica

TAMPEREEN JOULUTORI

Kun Eevi oli vielä vauva, lähdettiin mun äidin kanssa tsekkaamaan Tampereen Joulutori ja käytiin Tallipihallakin ihailemassa jouluista tunnelmaa. Kirjoitin siitä postauksen silloin.  Meidän oli tarkoitus mennä viimevuonnakin sinne, mutta muistaakseni makasin överi väsyneenä pää vessanpöntössä sinä päivänä kun meillä piti olla treffit Tampereella. Tälle vuonna olinkin ehtinyt jo odottaa sovittuja Tampere-treffejä ja tänään vihdoinkin niitä sitten vietettiin! Ja voi että mua naurattaa tän postauksen kuvat, nimittäin tossa muutaman vuoden takaisessa postauksessa on miltei samanlaisia kaikki kuvat, ainut että Eevi on nyt isompi ja Aada on syntynyt!

 Aloitettiin kierros taas Ikeasta, käytiin siellä syömässä joululounas. Ja uskokaa tai älkää, me poistuttaan sieltä välittömästi ruuan jälkeen, ei siis jääty kiertämään sitä läpi! Ruoka oli hyvää ja varmaan halvin jouluruoka mihin olen törmännyt, nimittäin hintaa sille oli Ikea-family kortilla vajaa kymmenen euroa. 

Ikeasta lähdettiin keskustan suuntaan ja vaihdettiin auton tilalle sisarusrattaat. Olin kokonaan unohtanut että viimeksi kun käytin rattaita niin renkaat oli jotenkin jumissa, joten nyt ne olikin sitten enemmän jumissa. Kääntyvät etupyörät ei kääntynyt ollenkaan vaan jumittui poikittain stoppaamaan vauhdin vähän väliä. Hauska vielä että huomasin sen vasta reissun lopussa, kun mun äitini työnsi rattaita koko reissun, eikä siis huomannut niissä mitään erikoista 😀 
Ihasteltiin upeasti valaistua joulutoria ja mietin mielessäni että vihdoinkin alkaa tulla vähän joulufiilistä mullekkin. Jotenkin sitä vuosien saatossa onnistuu hukkaamaan sen aidoimman joulunriemun, mikä hiljalleen palaa sitten takaisin kun saa katsoa lasten taianomaista fiilistä. Eevi törmäsi joulupukkiinkin sielä, ja vaikka viime viikolla viimeksi nähtiin kyseinen partahemmo, tällä kertaa Eevi ei oikein suostunut edes katsomaan pukkia. Sen sijaan hän heitti lapaset kasvojen eteen eikä vastannut mihinkään kysymyksiin mitä pukki esitti. 
Torilta jatkettiin matkaa tallipihan suunnalle ja ihmeteltiin kaikkea mahdollista mitä matkanvarrella näkyi. Pelkät liikennevalot oli Eevin mielestä ihailtavat! Täällä missä me asutaan ei tosiaan ole liikennevaloja ollenkaan, ja Lempäälänkin keskustassa taitaa olla vain kahdet, jotka me aina kierretään kun kuljetaan sielä. Kunnon landemimmit siis liikenteessä!

Tallipihalta sitten löytyikin upeasti valaistu piha-alue, ihanat vanhat rakennukset ja tottakai lampaat ja Ukko-aasi. Ja kyllä niitä sitten ihailtiinkin. Ja syötettiin ja silitettiin. Ja sitten vähän pelättiin ja silitettiin uudelleen. Ja vielä kun lähdettiin Tallipihalta kotiin päin niin olisi pitänyt palata moikkaamaan Aasia. 

Ootteko te käyneet keräämässä joulutorilta joulufiilistä talteen?

0 kommenttia

  1. Nea In the little cottage kirjoitti:

    Vitsi miten ihania kuvia taas 🙂 Tampereen joulutori näyttää niin houkuttelevalta, että melkein tekisi mieli ajaa pelkän torin takia sinne parin tunnin matka! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *