Hae
Julia Erica

UUSI RUOKAILURYHMÄ

Ruokaryhmästä on saatu alennusta blogi näkyvyyttä vastaan.
Päästiinhän me melkein lokakuun puoleen väliin, kun ensimmäiset piparit ajautui uunin kautta suuhun. Ja kyllä tässä sinniteltiinkin niiden suhteen, meikäläinen on ihan jouluhullu siinä missä ilmeisesti Eevikin. Tuo pikkuinen joulufani on jo hakenut omatoimisesti yläkerrasta joulukoristeita leikkihuoneeseen, ja vaikka oon muutamasti siivonnut ne takaisin yläkerran komeroon, niin seuraavana päivänä tyyppi käy ”salaa” hakemassa niitä uudestaan. Ollaan myös juteltu paljon joulusta ja joulun tapahtumista ja selkeesti ymmärrys joulun suhteen on ihan eri leveleillä kun vuosi sitten. Heh, eikä mua ne joulukoristeet haittaa, tässähän mä odottelen puolison lupaa jouluvaloihin. Kuulemma sitten marraskuussa.

No, en kuitenkaan tullut tänään tänne jauhamaan pipareista tai joulukoristeista, vaan tulin esittelemään meidän uutta ruokailuryhmää. Meillähän on tähän asti (yli 4 vuotta) ollut millon kenenkin pöytä lainassa ja nyt vihdoista viimein me ostettiin oma uusi ruokailuryhmä.

Mulla olikin pienet kriteerit ruokailuryhmän suhteen, tuolien piti oli valkoiset joko puisilla tai kromin värisillä jaloilla ja ruokapöydän piti olla valkoinen. Meillä on nimittäin toinenkin ruokapöytä (se on nyt tietokonepöytä) joka on puun värinen, joten voin mielensämuuttajana vaihtaa pöytää vaikka viikottain jos kaipaan vaihtelua, kun tuolitkin mätsäävät.
Me kulutettiin muutama ilta ruokailuryhmien etsintään ja loppuviimein meidän vaihtoehdot löytyikin Veken ruokailuryhmä-valikoimasta.  Ynnäiltiin kahden väliltä ja loppuviimein päädyttiin Atlas-ruokailuryhmään valkoisilla tuoleilla.

Mä oon suhteellisen skeptinen verkkokauppa shoppailun suhteen, enkä ole varmaan koskaan ostanut mitään näin kallista netistä ja vielä kokeilematta. Yleensähän käyn testaamassa monta kertaa jotakin kalliimpaa tuotetta mitä olen ostamassa, mutta nyt tavallaan ostettiin ”sika säkissä” (pöytä pahvilaatikossa).  Eniten mua jännitti tuolit, sillä pelkäsin että ne on tosi kevyet niinkuin meidän edelliset. Taaperohan kuskaili niitä jatkuvasti ympäri taloa ja pystyi siirtämään kahtakin tuolia samaan aikaan. Pelko osoittautuikin turhaksi, nimittäin tuolit on tosi jykevän oloiset ja tykkään tosi paljon niiden muotoilusta. Lisäksi melkein jokainen joka niihin on käynyt istumaan on kommentoinut niitä jotenkin, koska tuolilla voi ikäänkuin pienesti keinua. Mä oonkin muutamana iltana hytkytellyt vauvan uneen keittiön pöydän äärellä, kun missään muualla ei ole ollut hyvä. 

Minä elin siinä uskossa vielä muutama vuosi sitten että korkeakiiltopinnoitteiset kalusteet on hankala pitää puhtaana, mutta kokemuksesta voin kuitenkin sanoa että se on huomattavasti helpompi materiaalivalinta kuin esimerkiksi mattapinta. Mattapintaan tarttuu esimerkiksi rasvatahrat todella paljon helpommin ja ne on usein vaikea puhdistaa, kun taas korkeakiilto ikäänkuin hylkii likaa. Ja meillähän on täällä kaksi lasta jotka rasvailisilla sormilla sohii joka puolelle sekä mies joka on kädet öljystä mustana lähestulkoon aina. Meidän edellinen pöytähän taas oli mustaa lasia, ja sitä sai jatkuvasti pestä joko ikkunanpesu aineella tai mikrokuituliinalla. Lisäksi siinä näkyi pöly samantien. Toki korkeakiiltopinta taas naarmuuntuu yllättävän helposti ja meidän pöydän pinnassa on jo muutama  pieni naarmu, jotka taapero vielä vahvisti värittämällä pöydän pinnan ruskealla tekstiilitussilla. Onneksi tussi lähti muuten rätillä pois, paitsi ne pienet naarmut imaisivat itseensä inasen väriä. Sitä ei kuitenkaan onneksi huomaa, ellei osaa katsoa.

Hei muuten, jos joku sattuu siellä ruudun takana miettimään että miksi meidän pöytä on vinossa keittiössä, niin kuulkaas ihan muuten vaan! Mä tykkään rikkoa sisustuksen suhteen sääntöjä. Mähän vaihtelen muutenkin kalusteiden paikkaa usein ja meidän keittiössä pöytä vaihtaa sijaintiaan vähintään kerran kuussa. Mulla jäi siis oikeasti järjestyksen vaihto kesken yhtenä päivänä ja sitten päätin että olkoot noin hetken aikaa. Sitä paitsi, mun anoppi joskus sanoi että Suomalaisilla (verrattuna vaikkapa Jenkkeihin) on tapana tuupata kaikki kalusteet seiniin kiinni. Katsoppas ympärillesi ja huomaatko saman? Meidän keittiö on oikeasti suhteellisen ahdas ja vielä ahtaamman näköisen siitä teki SEINÄSSÄ kiinni oleva pöytä. Kun sitä siirsi 30 senttiä irti seinästä niin tila näytti oikeasti isommalta. Ja tuoleihin oli paljon tilavampi istua. Sama sohvan kanssa, tilasta tulee huomattavasti raikkaampi kun sitä ottaa reilusti pois seinästä.

 Tuossa alapuolella on siis muutama kuva vielä viime viikon järjestyksestä.

Lisäksi vielä arvonta- ja alevinkki!

Vekenkaluste uudistui ja on nykyään pelkkä Veke. Veken sivuilta löytyy paljon avajaistarjouksia ja siellä myös arvotaan joka viikko 10 x 100€ juhlaseteleitä Verkkokauppaan. Lisäksi pääpalkintona on 10 000€ juhlaseteli. Arvontaan pääset tästä linkistä!

Yhteistyössä Veke

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *