Hae
Julia Erica

ÄIDIN TUNNUSTUKSET – VIHAAN PYYKINPESUA

”En muista loistiko siinä kodissa tiskipöytä, mutta loistivat lasten silmät”

Olen viimeaikoina puhunut paljon siitä että meillä on usein tavarat vähän siellä sun täällä. Minä ihan oikeasti pidän siivoamisesta ( jos saan siivota ilman lapsia ) ja siitä että talo olisi aina järjestyksessä, mutta käytännössä se on kuitenkin suhteellisen haastavaa niin kauan kun talossa on pieniä lapsia ja remontit on kesken. Meillähän ei ole juurikaan säilytystilaa tällä hetkellä, kun ne muutamat komerot on täynnä remonttitavaroita tai vaihtoehtoisesti komerot on remontissa. Tavaroille ei siis ole paikkoja tai jos on ne muuttuu kokoajan. Lisäksi en ehdi enkä kyllä jaksakkaan olla kokoaikaa keräilemässä leluja tai opastamassa taaperoa keräämään niitä. Eikä sen puoleen, kyllä meillä leikkiä saa ihan kaikkialla. Esimerkiksi tänään taapero on touhuillut suhteellisen paljon itsekseen kun olen kantanut Aadaa koko päivän ja nukuttanut muutamille päikkäreille, joten pikku hiljaa taas kämppä alkaa muistuttaa ennemin räjähdystä kuin järjestystä. Mutta ei haittaa, siivotaan sitten kun ehditään, viimeistään yöllä. 

Instagramissa oon paljon kuvannut sotkua ja kaaosta meiltä kotoa ja oon saanutkin paljon viestejä siitä että on kiva huomata että muillakin on kaaosta.  Useinhan tänne someen laitetaankin ne kuvat mitkä tuottaa itselle iloa, eli yleensä sellaiset missä tavarat on edes jotenkin paikoillaan ja tila muistuttaa enemmän siistiä kun sotkuista. Eikä siinä ole mun mielestä mitään pahaa, toisinaan sitä vaan päätyy miettimään miksei meillä ole koskaan noin siistiä. Päätin kuitenkin tänään tulla tänne blogiin taas tunnustamaan jotain, eli sen kotihomman mitä vihaan ja minkä takia. Nimittäin pyykinpesu. 
Aijemmin jo kerroin, että lasten ulkovaatteet oli keittiön lipastossa, lastenvaatteet eteisen komerossa, ja mun ja Eetu vaatteet yläkerrassa. Pyykkien kuljetus joka suuntaan tuotti mulle päänvaivaa ja se ettei mikään paikka ollut looginen vaatteille. Lisäksi olen tosi tarkka siitä että tietyt vaatteet ei pyöri samassa koneessa, niin pyykkiä pestään näissä osissa:
Lasten ja mun tummat vaatteet 60 °C / Lasten vaaleat vaatteet 60 °C / Eetun tummat vaatteet 60 °C / Mun ja Eetun vaaleat vaatteet 60 °C / Eetun sukat, boxerit ja työvaatteet 90 °C
Syy tähän jaoitteluun johtuu pitkälti siitä että Eetu on työnsä puolesta joka päivä tekemisissä mm. öljyn kanssa, joten haju saattaa tarttua samassa koneessa pyöriviin vaatteisiin. Tummat ja vaaleat pestään erikseen ettei vaaleat vaatteet harmaannu. Lisäksi mun päähän on pinttynyt ehkä jopa vähän liiankin voimakkaasti jo lapsuudesta tuttu sääntö ettei vajaita koneellisia pestä, siispä hamstraan aina koneen täyteen tietyn ryhmän vaatteita ennenkun voin pestä ne. Sitten kerralla mulla onkin iso pyykkiurakka kun pesen kahden viikon kaikki vaatteet. Siihen että saan pyykkikorit tyhjäksi menee kaksi päivää, kun pesen vaatteet kolmen tunnin ohjelmalla enkä pysty kuivattaa telineellä kun kaksi koneellista kerralla.
Muutama viikko sitten pesin taas kaikki pyykit ja heitin samaan syssyyn kaikki lastenvaatteet sängylle käydäkseni ne kerralla läpi ja viikatakseni ne kaikki uuteen paikkaan. Kahtena iltana aloitin urakan ja pääsin siinä puoleen väliin kunnes jomman kumman lapsen kärsivällisyys loppui ja homma päätyi siihen että kasat kaatuilivat ja sekoittuivat. Kolmantena iltana sitten Eetu oli lasten kanssa ja sainkin kaikki vaatteet viikattua ja laitettua paikoilleen. Samalla kun ärsyynnyin siitä valtavasta kaaoksesta mua myöskin nauratti että miten siivotessa voi saada näin suuren sotkun aikaan. Joka tapauksessa kaaos on nyt takana päin ja vaatteet fiksummassa järjestyksessä. (Ylimmät kuvat on otettu kun projekti oli kestänyt 2 päivää)
Nyt molempien lasten vaatteet mahtuu yhteen kolmelaatikkoiseen MALM-hyllyyn. Siirsin ulkovaatteet eteisen kaappiin ja lipastot vierashuoneen puolelle. Nyt voin pyykkinarulta viikata vaatteet suoraan vieressä olevaan laatikostoon. Viikkasin pystyviikkauksella sillä olen huomannut sen olevan näppärin tapa ainakin pienten vaatteissa. Vaatekasat ei pääse kaatumaan jos haluaakin just sen alimman vaatteen päälle ja näin myös näkee selkeämmin mikä vaate on mikäkin. Lisäksi tämä säästää tilaa ja vaatteiden säilytys esimerkiksi laatikostossa on helpompaa. Kävin myös omat vaatteeni läpi ja multa onkin lähdössä sunnuntaina kirpputorille iso kasa vaatteita.
Mites sielä ruudun takana? Onko teillä jotain kotihommaa, mistä ette niin pidä?

0 kommenttia

  1. petra kirjoitti:

    Mä tarttisin kuivaus huoneen, ei mitään mihin mahtuisi pari kuivaustelinettä vana sellasen mitä on kerrostalojen puykkituvissa 😅 ja se puhallin 😍 ei olis puhtaita vaatteita kasoissa kun sais narulta viikattua ja narulle mahtuis enemmän ku 1 kone 😂 toisinsanoen tunnen sun tuskan 🙈

  2. arska kirjoitti:

    Itse taasen tykään tuosta pyykinpesusta paljon vaikka olen yksi eliä. Pen yleensäpyykkiä ison kasan kerralla vanhalla pulsaattorikoneella. Pidän tällaisesta pyykinpesu tavasta nykyisinkin.

  3. Julia // SININEN NORSU JA SAMETTIKARHU kirjoitti:

    Joo pyykkitupa ois ihana! Sielä vois pitää piilossa niitä pyykkejä muutenkin! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *