Hae
Julia Erica

MITÄ TÄNÄÄN SYÖTÄISIIN?

Mä inhoan sitä tunnetta kun en tiedä mitä ruokaa tekisi. Mä myös inhoan sitä kun mieskään ei tiedä. Taaperon ehdotus ruokailuun on aina puuroa tai namia. Mikä mainio ruokavalio se olisikaan! Usein tulee turvauduttua helppoihin ja nopeisiin ruokiin, sillä ruoanlaitto aloitetaan useimmiten vasta siinä kohtaa kun kaikilla maha kurnii. Viikonloppuisin tulee panostettua enemmän kun talossa on kaksi aikuista, joista toinen voi paneutua ruoanlaittoon toisen touhutessa lasten kanssa. Meillä on sellasia tiettyjä lemppariruokia joita tuleekin tehtyä kun koko perhe on paikalla, ja nyt päätin listata tänne blogiinkin ne jos muut saisi näistä uutta ideaa ruokapöytään! Lisäksi tässä on muutama jatkojalostus vinkki, jos ruokaa jää yli ja sitä haluaa muokata!

Kuvituksena tänään toimii Igorin kanan valmistuskuvat. Linkit ohjeisiin löytyy ruoan nimestä tai ohje on kirjoitettu alapuolelle.

IGORIN KANA

Sisältää mm. smetanaa ja paprikaa. Harvalta on varmaan mennyt ohi tämä herkku, nimittäin tätä on hehkutettu ihan kaikkialla. Tosi hyvä ruoka jonka kaveriksi meillä useimmiten keitetään pastaa. Oon myös unohtanut tästä kerran persiljan, kerran suolakurkut ja kerran molemmat, mutta silti tää on ollut tosi maistuvaa!

+ Ylijääneestä kanasta oon tehnyt lämpimiä voileipiä!

PEKONIPASTA

Sisältää mm. timjamia, tuoretta chiliä ja valkkaria. Tää on ihan huippu ja taaperon suosikki. Me ollaan tehty tätä ilman aurajuustoa, ja sinappi ollaan muutamasti unohdettu. Me tehdään tää aina tuplana. Ei jatkojalostus vinkkiä, koska tää menee aina kerralla! 

CURRYKANA

300g kanaa, 200ml kookosmaitoa/kookoskermaa, 2dl creme fraiche, sipuli, punainen paprika, paprikamauste, currymauste ja riisi. Kuullota sipuli ja paprika, paista ja mausta kana. Lisää kookosmaito/kerma ja creme fraiche. Anna tekeytyä hetki ennen syömistä.

TUOREJUUSTOLOHI

Osta lohi, laita siihen suolaa ja sitruunapippuria (+mistä mausteista pidätkään kalassa). Vedä viiltoja loheen ja täytä viillot tuorejuustolla. Kuorruta lohi vielä lopuksi tuorejuustolla. Paista lohi uunissa ja syö se.

JAUHELIHAKASTIKE

Sisältää mm. koskenlaskijaa,valkosipulia ja tomaattimurskaa. Tää on tosi tuhtia ja herkullista. 

+ Oon jatkojalostanut tätä lämppäreihin ja pitsaan. Jos tätä on jäänyt.

TORTILLAT

Melkein joka talossa tortillat tehdään eri aineista, mutta tulin vaan kertoon että kokoon rippeistä aina salaatin, tai vaihtoehtoisesti teen salaatinlopusta tortilla täytteen. 

BROILERIN REISIKOIVET (KOIPIREIDET)

Riisi pohjalle, vettä päälle ja koivet päällimäisiksi. Kippaa marinadi perään. Kanan päälle paprikamauste, pippuri ja suola. 

Jatkojalostus on tän ruoan parasvaihe. 

+ Kanakastike. Kana on niin pehmeää ja hyvää ettei siitä voi puhua samassa lauseessa suikaleiden kanssa. 
+ Kanapata. Heitä kaikenmaailman vihannesrippeitä pataan ja jotain nestettä oman maun mukaan. 

+Kanapyttäri. Revitty kana ja perunat on tajuttoman herkullista.

+ Risotto.

+ Lämppärit tietty!Linkatkaa teidän herkkuruokia ja kertokaa mitä teillä syödään, kun ei tiedä mitä syödään! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *