Hae
Julia Erica

UUDET YHDISTELMÄVAUNUT

Yhteistyössä Jollyroomin kanssa.

Raskausaikana en juurikaan kuluttanut ajatuksia tulevan vauvan rattaisiin, vaan ajattelin että katsotaan vauvan syntymän jälkeen mille meillä on tarvetta. Tarkoitus oli hankkia meidän puolimatkarattaisiin vaunukoppa jo ennen synnytystä valmiiksi, mutta niinhän siinä sitten kävi että vauva syntyikin juuri sinä viikonloppuna kun meidän piti käydä tekemässä loput lastentarvikehankinnat ja vaunukoppa tuli hankittua kun vauva oli muutaman viikon ikäinen. Baliokset vaunukopalla ajoi asiansa hyvin, mutta kun mun äiti tuli ensimmäisen kerran hakemaan Eeviä leikkimään ja tarvi matkarattaat mukaan, me jäätiin ilman rattaita kotiin. Tai olihan meillä vaunukoppa, mutta ei sillä mitään tee ilman runkoa. Baliokset ei myöskään ole mitkään talvirattaat, joten tiedossa oli, että jotain pitää hommata tilalle. Kolusin käytettyjä rattaita netistä mutta pian huomasinkin että autottomana kahden alle kolme vuotiaan äitinä me tarvitaan ensihätään sisarusrattaat. Kauppaan, lähimpään puistoon ja juna-asemalle on muutaman kilometrin matka, ja vaikka taapero on ihan reipas kävelijä, ei se kuitenkaan jaksa kävellä viiden kilometrin matkoja päivän aikana, enkä sitä oletakkaan. Siispä ostettiin meille sisarusrattaat. 

Nyt mulla on ollut kuukauden lainassa mun porukoiden auto, kun he eivät toistaiseksi tarvi kahta autoa. Sisarusrattaat on saanut lepoa, mutta pian taas pääsee suurempaan käyttöön kun palautan auton. Nehän eivät kuitenkaan poistanut sitä ongelmaa, että taaperon ollessa reissussa matkarattaiden kanssa meille ei jäänyt kunnon rattaita kotiin. Kahden hengen rattaat ovat turhan suuret yhden kanssa kulkemiseen ja ihan vaan jo niiden mukaan ottaminen autoon on kohtuullisen työlästä.

Kaipasin helppoja yhdistelmävaunuja, jotka ovat ketterät mutta myös jykevät. Kelillä kun kelillä kulkevia ja jonkinlaisen jousituksen omaavia rattaita. Kääntyvistä etupyöristä en koskaan tule luopumaan ja pitkälle vedettävä kuomu oli ehdoton. Lisäosat ja erikseen säilytettävät istuimet oli taas nounou-listalla, nimittäin meillä on tavaraa muutenkin ihan tolkuttomasti (Konmari taitaa mennä kertaukseen pian….)

Sainkin viimeviikolla mielenkiintoisen yhteydenoton Jollyroomilta johon en yksinkertaisesti voinut vastata kielteisesti kun olin juuri manannut tätä meidän ratasongelmaa muutamalle ystävälle. Niimpä keskiviikkona mulle saapui suurikokoinen paketti jota esittelin jo vähän instagramin puolella. Nimittäin Petite Chérie Lively Yhdistelmävaunut !

Ihastuin rattaiden ulkonäköön heti. Harmaat kankaat oli tosi kivat ja ruskeat nahkaiset yksityiskohdat viimeisteli kivasti jo valmiiksi kauniin kokonaisuuden. Torstaina pääsin kunnolla testailemaan näitä ja tykästyin tosi paljon.

Näissä on ilmatäytteiset renkaat ja kääntyvät eturenkaat saa tarpeen tullen lukittua. Tavarakorin sisällä oli pieni tasku mukana tulevalle pumpulle. Helposti tavarat hukkaavana tyyppinä tykkäsin tästä kovasti. En tiedä onko näin kaikissa rattaissa missä renkaat täytetään ilmalla, nimittäin nämä on ensimmäiset sellaiset meillä. 

Jatkettava kuomu suojaa niin auringolta, tuulelta kuin sateeltakin mukavasti. Lisäksi näissä vielä erikseen käännettävä aurinkolippa. Penkin saa myös tarvittaessa kallistettua täysin makuuasentoon. Ja mun ehdoton lemppari ominaisuus näissä rattaissa on se että istuinosasta saa pohjasta nykäisemällä vaunukopan! Eli meidän ei tarvi hommata yhtään mitään lisäosia näihin eikä kaapit pursuile jo kolmatta vaunukoppaa tai istuinta. Istuimen saa myös helposti käännettyä kasvot menosuuntaan kun sille joskus myöhemmin on tarvetta. 

Käytin vuoden pelkkiä puolimatkarattaita jotka mahtui autossa jalkatilaan, siispä menee hetki tottua hiukan enemmän tilaa vieviin rattaisiin. En tiedä onko olemassakaan jykeviä yhdistelmävaunuja jotka saa oikeasti tosi pieneen tilaan, mutta kyllä nämäkin eteisen komeroon mahtuu kun irroitan eturenkaat. Jos näistä pitää huonopuoli keksiä, se on ehdottomasti tila mitä nämä vie siis kokoontaitettuna. Onneksi nämä on kuitenkin pienemmät, kun meidän ihka ensimmäiset  rattaat.
Me aletaan nyt tekemään lähtöä mun äidin luokse, siispä rupean pukemaan lapsia ja pakkaamaan tavaroita valmiiksi.
Hei ja jos joku miettii miksi ihmeessä mä oon joka kuvassa puhelin kädessä, niin käytin sitä kaukolaukaisimena kameraan. Olin nimittäin Aadan kanssa kaksin kotona kun otin nämä kuvat joten jotain oli keksittävä. Kiitos nykyajan elektroniikalle joissa on langaton netti ja joulupukille joka toi mulle kameran jalustan lahjaksi jouluna! Ja tietysti Jollyroomille rattaista! 

0 kommenttia

 1. Sanni L. kirjoitti:

  Vitsi nää näyttää tosi kivoilta yhdistelmiltä. Ja tosi näppärä toi kuinka saa vaunukopan ihan tosta vaan eikä tarvii irrotella mitään! 🙂

 2. Anonyymi kirjoitti:

  mahtuuvatko ne autoon?

 3. Julia // SININEN NORSU JA SAMETTIKARHU kirjoitti:

  Nämä on kyllä tosi näppärät !

 4. Julia // SININEN NORSU JA SAMETTIKARHU kirjoitti:

  Oon kerran kuskannut näitä tavallisen auton peräkontissa ja sinne ainakin mahtui. Meillä on sellainen lava-auto itsellä käytössä joten kuljetan näitä sillon kahdessa osassa, runko lavalla ja istuinosa auton sisäpuolella :'D

 5. Anonyymi kirjoitti:

  Itse huomasin, että ehkä pehmonen kantokoppa olisi tarpeellinen koska tuntuu että kaikki vaan voisi tippua sisälle vaunuihin 😀

 6. Anonyymi kirjoitti:

  Miltä ne näyttää kasaan taitettuna ja miten se toimii, onko helppoa? En löydä mistään kuvia tai videoita siitä. 🙁

 7. Nina kirjoitti:

  Hei! Minuakin kiinnostaisi nähdä nämät vaunut kasattuna! Misään ei sitä näytetä millaiseen nippuun menevät.
  Ovatko nämät vaunut enää teillä käytössä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *