Hae
Julia Erica

PYÖRÄILYJUTTUJA


*Toteutettu yhteistyössä Jollyroomin kanssa

Eevi rupesi jo viimetalvena kiinnostumaan erilaisista pyöristä ja saikin synttärilahjaksi sellaisen kolmirenkaisen pyörän, jota aikuinen voi työntää. (Tarkalleen ottaen Eevi sai niitä kaksi, kun mun isä ja Eetun äiti oli kumpikin ostanut pyörät. Jätettiin toinen sitten mummola käyttöön ja toinen pidettiin kotona) Reenailtiin keväällä jo pyöräilyä sillä työnnettävällä mallilla, mutta se harjoittelu jäi aika lyhyeen kun raskausvatsa oli jo niin suuri että kumarassa työntäminen oli haastavaa ja otti aika pahasti muutenkin kipeään selkään.

Nyt ollaan uudelleen aloitettu harjoittelu ja pieni askel kerrallaan se on tuottanut tulosta.

Vaikka pyörän sarvet toimii samallatavalla kun ratti, oli ne ihan uusi juttu taaperolle. Vieläkin ohjaus toisinaan tuppaa unohtumaan, mutta viimeistään muistutuksesta se taas onnistuu. 
Polkimien käyttö alkaa myös käymään tutuksi mutta usein turvaudutaan aikuisen työntämiseen ja polkeminen unohtuu tai ”unohtuu” kokoajan.

Olen jotenkin yllättynyt siitä kärsivällisyydestä mikä Eeviltä löytyy pyöräilyn suhteen. Useinkaan tuon hulivili-tytön kärsivällisyys  ei nimittäin riitä moniiinkaan juttuihin ja raivarit tai kyllästyminen tapahtuu hyvinkin äkkiä. Meidän pihaa ja kotitietä jaksetaan kuitenkin ajaa edes takaisin vaikka puolituntia ja reenaus lopetetaan ennemmin mun niskakipujen takia kun taaperon kyllästymisen. Iso motivaattori pyöräilyyn on ollut myös oma pyörilykypärä, jota neiti kantaa ylpeänä joka paikkaan. Aina kun Eevi näkee kypäränsä eteisessä pitäisi samantien lähteä ulos.

Meillä on nyt valmiina seuraavankin ”tason” pyörä, nimittäin Jollyroom lähetti meille kivan kesäpaketin josta löytyi Pinepeak Cruise fillari. Taapero innostui jo kovasti uudesta pyörästään ja malttamattomana odotti vaariaan kun renkaat piti täyttää ennen ensimmäistä ajelua. Apupyörien ansiosta ollaan päästy tätäkin jo kokeilemaan ja motivaatio pyöräilyyn kasvoi vaan lisää. Eevi myös päätti että vanha pyörä on vauvan ja tämä uusi hänen. Uudessa pyörässä on käsijarru, kello ja heijastimia joita kuulemma on isojen pyörissä 😉

Toistaiseksi pyöräily on ollut yksi niistä harvoista jutuista, mitä tehdään kaksin Eevin kanssa. Sylissä oleva vauva ei ihan mahdu tähän yhtälöön ja rattaiden työntäminen samalla on aika haastavaa. Siispä pikkusiskon mennessä rattaisiin päikkäreille ollaan me napattu fillari alle ja reenailtu ihan kahdestaan omassa pihassa, tai sitten jätetty vauva isin kanssa kotiin ja lähdetty ”isoille ” teille pyöräilemään. Tämäkin on varmaan yksi syy siihen miksi taapero tykkää pyöräillä kovasti, sillä kahden keskinen aika on hyvin kortilla.

Sellaisia pyöräilykuulumisia siis! Tsekataan tilanne uudestaan syksymmällä että miten ollaan edistytty ja vieläkö se on ihan ykkösjuttu täällä. Mites sielä ruudun toisella puolella? Koska olette ruvenneet harjoittelemaan pyöräilyä? Millä ootte aloittanut harjoittelun, potkupyörällä, polkupyörällä vai kolmipyörällä?

0 kommenttia

  1. Anonyymi kirjoitti:

    Tuo sun blogin esittelyteksti ei oikeen piä paikkaasa kun täällä on nykyisin lähinnä yhteistyöpostauksia.. ois kiva kuulla oikeesti teidän kuulumisia ja vauvajuttuja, mut etpä sä taida nykysin enää postata kun sillon vaan jos on pakko eli että pitää vähän kertoa kokemuksia jostain asiasta minkä on ilmasiksi saanu.

  2. Julia // SININEN NORSU JA SAMETTIKARHU kirjoitti:

    Kiitos muistutuksesta, täytyypi päivittää esittelyteksti kun siinä on tiedot vanhentunut 🙂

    Mitä yhteistöihin tulee, oon viimeksi tehnyt helmikuussa yhteistyön, joten nyt viimeisimmästä yhteistyöstä on aikaa 5 kuukautta. Mun mielestä siis yhteistöitä ei ole ollut kovinkaan paljoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *