Hae
Julia Erica

ENSIMMÄISET PÄIVÄT KOTONA

Arki on lähtenyt täällä hyvin rullaamaan, jos niin voi sanoa. Vieraita käy päivittäin ja Eetukin on osittain isyyslomalla, joten eihän tätä nyt ihan varsinaiseksi arjeksi vielä voi kutsua. Vauva heräilee muutaman tunnin välein tankkaamaan maitoa ja jatkaa sitten makoisasti unia. Öisin heräillään myös muutaman tunnin välein mutta ainakin toistaiseksi jatketaan unia heti syötön jälkeen.

Mua jännitti hirveästi imetys ja sen onnistuminen kun esikoisen aikaan taisteltiin monta kuukautta sen onnistumisen suhteen. Nyt ollaan kuitenkin paljon viisaampia sen suhteen ja onhan mulla takana melkein kahden vuoden kokemus imetyksestä. Välillä vauvalla on imuote hakusessa mutta onneksi osaan korjata väärän otteen heti, toisin kun viimeksi.
Maitoa tulee yli vauvan tarpeiden ja joudunkin usein pumppaamaan pakkaseen ylimääräiset maidot. Nyt sinne on kertynyt jo muutama litra maitoa. Vauva on siis täysin rintaruokinnalla ja tavoitteena mulla on kuuden kuukauden täysimetys.
Mitä Eeviin tulee, hän on kyllä ottanut vauvan tosi hyvin vastaan. Eevi haluaa auttaa jokaisessa vauvan hoitoon liittyvässä asiassa ja hänen pitäisi kokoajan päästä juttelemaan vauvalle. Pusuja ja haleja on vaihdettu monia ja vauvaa käydään silittelemässä vähän väliä. Kauheasti Eevi yrittää herättää vauvaa ja jos kielletään niin Eevi yrittää herättää vauvaa ”vahingossa” metelillä. Syy tähän herättelyyn on ”vauvan kakka” ”vauva halia” ”vauva syliin” tai muuta kiinnostavaa.  Iltaisin väsymyksen tullessa on mustasukkasuutta ollut ilmassa, mutta onneksi hyvin pienissä määrin. Lähinnä tekoitkua (vauvan itkun matkimista ja sillä huomion pyytämistä) ja kiellettyjen asioiden tekoa. Onneksi ”kohtaukset” on kuitenkin kestänyt vain kymmenen minuuttia ja ne on päättynyt nukahtaneeseen taaperoon. Saa nähdä miten tilanne muuttuu kun vauva rupeaa olemaan enemmän hereillä ja vaatimaan enemmän huomiota.

”Haastetta” toistaiseksi on tullut vain siitä ettei lapsia voi jättää sekunniksikaan valvomatta. Tällä tarkoitan siis sitä että ollessani yksin kotona en voi käydä esimerkiksi nopeasti vessassa tai poistua viereiseen huoneeseen laittamaan pyykkejä kuivumaan, koska taapero haluaa kokoajan olla hoitamassa vauvaa. Tämä varmasti helpottaa kun vauva rupeaa olemaan enemmän hereillä, en nimittäin nyt viitsi olla kokoajan herättämässä vauvaa syliin ottamalla kun siirryn huoneesta toiseen. Onneksi kuitenkin Eevi tykkää paljon auttaa kotihommissa ja usein hän lähteekin mielellään auttamaan mua esimerkiksi juuri pyykkien laitossa.

Täällä siis eletään tosi siirappista vauva-arkea ja harjoitellaan uusia rutiineja. On ihanaa seurata kun lapset tutustuvat toisiinsa ja selkeästi nauttivat toistensa olemassaolosta. On ihanaa saada viettää aikaa perheen kesken ja harjoitella arkea neljähenkisenä perheenä. 


(Pahoittelut kun postaus viivästyi luvatusta. Näitä postauksia tulee sen mukaan kun arki antaa myöden. )

0 kommenttia

 1. petra kirjoitti:

  Ihanat tytöt! 😍 älä ressaa blogia. paljon kuvia ja rakkautta, koska kliseisesti tuo aika kestää vain pienen hetken. Kuvista niitä on kiva sitten muistella. 😘

 2. Julia // SININEN NORSU JA SAMETTIKARHU kirjoitti:

  Sitä mäkin oon ajatellut että yritän ottaa vaan mahdollisimman paljon kuvia koska niistä on ihana muistella kaikkea ❤️

 3. Lurre kirjoitti:

  Ihanat pienet ♥
  Kiva lukea isosiskon suhtautumisesta pieneen, täälläkin meidän taaperosta tulee lokakuussa isosisko, ja varmasti arjessa moni asia muuttuu. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *