Hae
Julia Erica

VIHDOINKIN ÄITIYSLOMALLA

Vaikka vuosi sitten töihin oli super kiva palata, tuntuu myös hyvältä tyhjentää oma pukukaappi ja sanoa heipat työkavereille. Välivuosi työelämässä teki tehtävänsä kotiäidille, palasin töihin lähinnä itseni takia, kun halusin aikuisia juttukavereita ja vaihtelua kotiäiti-arkeen, Nyt en taas voisi olla enempää onnellisempi siitä, että saan viettää ainakin tulevan vuoden ihan vaan kotona, kahden lapsemme kanssa.
 Tämä ensimmäinen kuukausi äitiyslomasta on kruunattu ihan vaan Eeville, nimittäin olen kantanut huonoa omaatuntoa töissä käynnistä, tai siis lähinnä töiden tuomasta väsymyksestä. Useiden pitkien yö/iltavuorojen jälkeen on olo ollut monta päivää väsynyt ja voimaton, enkä ole oikein jaksanut touhuta niin paljon kun taapero olisi ehkä toivonut. Sitten taas kun väsymyksestä on toivuttu, olen palannut töihin. Arki on toisinaan ollut yhtä läpsystä vaihtoa ja koko perheen yhteiset viikonloppuvapaat on ollut laskettavissa yhden käden sormilla. Tuntuu niin hyvältä valmistautua uuteen arkeen rauhassa ja pienen levon jälkeen vastaanottaa meidän perheen uusin tulokas.

Ennen vauvan syntymää meillä on pieniä suunnitelmia, jotka ainakin pyritään toteuttamaan. Ja jos vauva saapuukin aijemmin, ei se lainkaan haittaa. Toiveena olisi, että ehtisimme:

 • Käydä muumimaailmassa.
 • Syödä iso aamiainen ilman kiirettä, koko perheen kesken.
 • Rakentaa terassit loppuun.
 • Laittaa loput listat Eevin huoneeseen, tapetoida yksi pieni seinä, listoittaa yläkerran aula loppuun, laittaa laminaatti yhteen huoneeseen ja lattialistat.
 • Hommata loput vauvatarvikkeet.
 • Laskea liukumäkeä lukemattomat kerrat.
 • Käydä leikkimässä kavereiden luona.
 • Viettää yksi lapsivapaa päivä.  Siispä siinä on jo tarpeeksi suunnitelmia tulevalle kuukaudelle, nimittäin tarkoitus on, ettei stressata nyt mistään ylimääräisestä. Nautitaan vaan siitä että pitkästä aikaa meillä on mahdollisuus tehdä ”mitä vaan” mun töistä riippumatta.

  0 kommenttia

  1. Maiju kirjoitti:

   Kuulostaa ihan mun elämältä tällä hetkellä 🙂 Meillä on 1.5 vuotias taapero ja LA uudelle tulokkaalle on 5.6. Meillä myös elämä on ollut läpsystä vaihtoa viime syksystä asti, kun menin töihin. Nyt on samanlaiset suunnitelmat, antaa taaperolle aikaa, viettää kahden keskistä aikaa vielä aikuisten kesken jne. Minkä ikäinen teidän taapero on? Tsemppiä odotukseen!

  2. Pirita / Pandamama kirjoitti:

   Ihanaa äitiyslomaa sinne! Täällä myös neljättä päivää mammalomalla – tosin loma tuntuu olevan kaukana näin muuttohässäkän keskellä, mutta kuitenkin 🙂

  3. petra kirjoitti:

   mitäää! joko se on niin lähellä et sulla alkoi äippäloma :O ihanaa! nauttikaa nyt ja levätkää, oot sen kyllä ansainnutkin :)<3

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *