Hae
Julia Erica

KANGASRAHIN UUSI ILME KANGASMAALILLA

Bongasin yhdestä facebook-ryhmästä kuvan jonkun kangasmaali kokeilusta, ja sen innoittamana päätin itsekkin kokeilla miten kankaan maalaus sujuu. Mulla oli kymmenen vuotta palvellut punainen kulunut rahi jonka kohtaloksi olin jo päättänyt roskalava-facebook ryhmän, mutta päätin kuitenkin antaa sille mahdollisuuden meidän kodissa, mikäli maalista tulisi hyvä. Hain Sinellistä tätä kangasväriä  muutaman purkin, nappasin kellarista turhan pensselin ja ryhdyin tuumasta toimeen. Ja tadaa, tälläinen siitä tuli! 


Ihan onnistunut muutos siis! Suosittelen ainakin kokeilemaan kangasmaalia, jos kalusteen väri on väärä eikä uudelleen verhoilu nappaa. Mutta jotta tekin onnistutte, haluaisin jaada muutaman vinkin ennenkun ryhdytte tuumasta toimeen.
 • Lue ohjeet. Ennen kun aloitat. Minä en nimittäin lukenut. Kaikkia kankaita ei pitäisi maalata, esim tälläistä samettikangasta mitä minä maalasin. Karvat sojottivat joka  suuntaan ja kovettuivat ikävän tuntuisiksi. Sain onneksi tilanteen vielä korjattua alemmalla ohjeella.
 • Hankaa kovaa. Niin että maali imeytyy kaikkiin mahdollisiin kuituihin kankaassa. Tässä kohtaa minä nappasin hankaussienen käteeni ja sillä karkealla puolella hankasin ne kovat sojottavat karvat alas. Onneksi se auttoi ja pelasti koko rahin.
 • Kuivaa hiustenkuivaajalla. Paljon helpompaa kuin silittäminen.
 • Hommaa lastenvahti. Vaikka maalaus sujui ihan hyvin taaperonkin kanssa, oli jälkipyykki aika iso. Omat ja taaperon vaatteet oli täynnä mustia pieniä kädenjälkiä, niinkuin lattia, pesukone ja kaapitkin. 

Ootteko te kokeillut kangasmaaleja? Minkälaisin tuloksin?


0 kommenttia

 1. Mirkka - Hima Saimi blogi kirjoitti:

  Kiitos vinkistä! Tämä oli aivan uusi tuttavuus. Joko olet ehtinyt käytännössä toteamaan kuinka paljon tuosta irtoaa väriä ympäristöön käytössä? esim. Hinkkautuuko seiniin, tarttuuko vaaleisiin vaatteisiin, märät kädet? Mieli tekisi testata jossakin vaiheessa, mutta hieman epäilyttää, jos lämpökäsittely ainoa kiinnitystapa. Olet käyttänyt tummaa väriä, joten siitä varmaankin selviää aikanopeasti, jos väriä irtoaa. himasaimi.blogspot.fi

 2. Anonyymi kirjoitti:

  Hei!
  Tuli mieleen että jos ohjeessa käskettiin silittää kangas, niin se yleensä tehdään värin kiinnittämisen vuoksi, hiustenkuivaajalla kuivaus ei varmaan riitä siihen tarkotukseen. Ei kylläkään ole kokemusta kangasmaaleista painoväreistä vain.

 3. Hanna / Yli pyykkivuorten kirjoitti:

  Ihan mielettömän hieno! Ehkä lisäohje:suojaa lattia, seinät ja omat vaatteet. 😀

 4. Matu / 10 plussan äiti kirjoitti:

  Ihana tuli! 😍

 5. Julia // SININEN NORSU JA SAMETTIKARHU kirjoitti:

  Kyllä,jos lapsen kanssa tekee!

 6. Julia // SININEN NORSU JA SAMETTIKARHU kirjoitti:

  Juu kangas kuumennetaan värin kiinnityksen vuoksi. Soitin kuitenkin Sinelliin vielä ja sain tämän ohjeen silityksen sijasta jos kangas ei kestä silitystä tai on muuten hankala silittää. Täytyy muistaa kuitenkin että ei riitä pelkkä hiustenkuivaajan heilautus, jos silittääkin täytyy viisi minuuttia.

 7. IlonaKoo | Ihan vaan tavismutsi kirjoitti:

  Hei vau miten hieno muutos! Enpä tiennyt tuollaista maalia olevankaan, mutta heti tuli mieleen pari kohdetta mihin voisi kokeilla! Kerro ihmeessä miten tämä kestää kulutusta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *