Hae
Julia Erica

KUKA SÄ OOT #ILMANFILTTERII ?

Kuulun moneen nuorten / naisten Facebook-ryhmään. Usein törmään aiheeseen ”Tehdään selfie-ketju, lataa kuva ilman meikkiä” tai vaihtoehtoisesti ”Lataa kuva ennen ja jälkeen meikin”. Oon selannut ketjuja monta kertaa ja ihmetellyt  naisten itsetuntoa. Meikittömän kuvan kohdalla on usein selitys ”Sori huono ilme, oon nukkunut vaan 2 tuntia ja otin kiireellä tän kuvan” tai jotain muuta. Kyllä mun aamunaamani on käytännössä joka aamu saman näköinen, eikä se selfie siitä parane otanko se kiireellä vai ajan kanssa.  Pahinta kuitenkin on se että meikitön kuva on otettu snapchatin filttereillä tai kuvaa on muokattu. Silmäpussit on blurrattu huonoin tuloksin pois ja nenää on vähän kavennettu. Meikkikuvatkin on toisinaan muokattu tai filtteröity.
Nappasin itsestäni muutaman kuvan snapchatissa. Varmaan arvaatte että ensimmäinen kuva on se meikitön ja ilman filtteriä oleva versio. Nyt kun näitä kuvia on hetken katsonut, olen ihan tyytyväinen tuohon meikittömään kuvaan. Toisessa kuvassa nimittäin näytän avaruusolennolta ja kolmas kuva menee muuten vaan omaan makuuni överiksi.
Vaikka filtterit on ihan kivoja ja pelastaa munkin snäppäilyitä välillä, ei sitä pidä sekoittaa todellisuuteen. Mun mielestä Facebookin profiilikuvat ja muut on sitä varten että niistä tunnistaa tyypin ja se on pieni esittely itsestä. Oon muutamasti järkyttynyt kun en ole tunnistanut edes tuttujani filtteröidyistä kuvista.
Suosittelen jokaista miettimään miksi me niitä voimakkaita filttereitä käytetään ja mitä esimerkkiä me niillä näytetään ihan omille lapsillemmekin. Me ollaan jokainen upeita omalla tavallamme, enkä Mä ainakaan halua että mun lapsi kokee itsensä kauniiksi vain filtterin läpi. 
Tässä kuvassa mulla on ripsipidennykset jotka otin meidän häihin.
Haastan teidät kaikki bloggaajat, lukijat ja muut somettajat lisäämään kuvan itsestä ilman filtteriä ja ilman meikkiä johonkin sosiaalisenmedian kanavaan tai blogiin. Tägää kuva #ilmanfiltterii . Kerro kuvaan tai kuvatekstiin kaksi asiaa sun ulkonäössä mistä sä tykkäät, ilman filtteriä ja meikkiä. 
Mä tykkään mun luomista kasvoissa ja vihreistä silmistä.

0 kommenttia

  1. MäSäMutsi kirjoitti:

    Toi on niin totta, että ihmisillä on hämärtynyt käsitys siitä miltä "pitää" näyttää. Kaikki nykyään käyttää filttereitä ja kuvista on luonnollisuus erittäin kaukana. Itselle on useita filtterittömiä ja jopa meikittömiä kuvia blogissa sekä facessa. Muutama taitaa löytyä instastakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *