Hae
Julia Erica

ENNEN JA JÄLKEEN – KELLARIREMONTTI

Meidän kylpyhuone remontti valmistui ennen joulua. Puolivuotta siinä menikin. Aloitettiin se siis keväällä kun vietettiin meillä ”saunan purkajaiset”. Yhden talkoolaisen sanoja lainaten ”Nää on parhaat talkoot ikinä, mitään ei olla tehty mutta ruuissa ja juomissa ei oo säästelty.” Elikkäs niinhän siinä sitten kävi, että muutaman viikon päästä ”saunan purkajaisista” me vasta purettiin sauna, mutta tosin Eetun kanssa kaksin. Lauteet, paneelit ja kaikki muu sieltä irtoava revittiin pois ja kannettiin ulos. Samoten laattojen kanssa kylpyhuoneen puolella. Lisäksi purimme entisen kodinhoitohuoneen. Tämän vaiheen jälkeen mulla ei käytännössä ole hajua mitä kellarissa on tehty, ennenkuin laatat sun muut laitettiin. Tehtäviini kuului tässä kohtaa lähinnä ruoanlaitto, lapsen hoito, kahvin keitto, maalaus, auttaminen jos tarvii ja materiaalien valitseminen, ja toki maksaminen!

Kaikki kellarin lattia oli tuota samaa ruskeaa laattaa, seinissä oli vanha kellastunut mäntypaneeli (tiedättehän miltä se näyttää, vaikka kuvissa ne on jo maalattu), ja kylpyhuoneessa vaaleanpunaiset laatat. Sauna oli ihan kivan näköinen, tosin laatat irtoili sieltä ja lauteet eivät ollut kiinni rungossa. Heh, aina kun Eetu meni kavereidensa kanssa saunaan, kuului ylös ” ÄN YY TEE NYT”, että pojat istuvat samaan  aikaan lauteille, ettei ne nouse niin että tiedätte varmaan mitkä sielä välissä olisi :D. Alunperin meidän suihku ja sauna olivat nykyisen saunan tiloissa, nyt teimme suihkun entisen kodinhoitohuoneen tiloihin ja sauna sai jäädä yksinään entisen suihkun ja saunan paikalle. Näin saatiin lisätilaa kumpaankin. 


Kirjoittelin myös aijemmin meidän remonttitavoitteista ja meidän pesutilat oli siinä ykkösenä, mutta koska meillä on toinen suihku keskikerroksessa, pystyimme tekemään kellariremonttia rauhassa. Kun suihku ja sauna valmistui, Eetu halusi myös kunnostaa lopun kellarin, ja teki sinne kivan ”pukuhuoneen”. Se ehkä ennemmin muistuttaa kotibaaria, jossa on myös televisio ja pelikonsoleita, mutta hoitaa samalla pukuhuoneen virkaa. Antaa seuraavien kuvien puhua puolestaan!

Saunasta puuttuu vielä väliritilä lattian ja lauteen välistä, sekä muutama lista. Tarkoituksena on myös käsitellä laudepuut mustalla saunavahalla, sitten joskus. Toistaseksi menemme näin, ja nautimme siitä taas että meillä on sauna.

Kuvassa rappusten alla lojuu meidän ilmalämpöpumppu, joka löysi paikkansa olohuoneesta.
Mitä mieltä olette remontista? Haluatteko tarkempia kuvia kellarista huonekohtaisesti? Listat puuttuu vielä muutamasta paikkaa, mutta muuten alkaa olla valmista. Me mietimme myös baaritiskin käsittelyä saman väriseksi kun rappuset, mutta toistaiseksi on ihan hyvä näin. 


0 kommenttia

 1. Laura // Tehtävänimikkeenä Laura. kirjoitti:

  Siis niin upean näköinen!!!! <3

 2. Erika//Meilahdenmutsi kirjoitti:

  Mielenkiintoinen juttu kun meilläkin kylppäriremppa tässä jossakin vaiheessa edessä! Kivan näköstä tuli – tosin liian modernia minun makuun.

 3. MäSäMutsi kirjoitti:

  Oooh! Kylläpä hienon näköistä. Alkoi iskeä itsellekin remppakuume.

 4. Jane & Jasse kirjoitti:

  Apua, tosi upea!! 🙂

 5. petra kirjoitti:

  Tuliko teille kodinhoitohuone johonki muualle? 🙈😊

 6. edsel.fi kirjoitti:

  Onko baukkarin speedwaytä seinissä? miten se seinässä pysyy ?

 7. Julia // SININEN NORSU JA SAMETTIKARHU kirjoitti:

  Joo Bauhaussin jotain laminaattia, en muista nyt nimeä. Se on ammuttu lista pyssyllä vaan kiinni 😅 ja toi kuvio on sellanen ettei siitä näy reijät

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *