Hae
Julia Erica

EI KIITOS PÄIVÄKODILLE – 40 H / KK 440€

Pohdin aijemmin tällä viikolla blogissa Eevin päivähoito asioita. Kartoitin meidän hoidon tarvetta ja sitä ettei meillä olisi oikeutta vuoropäivähoitoon. Sain blogiin, facebookkiin ja muihin somekanaviin paljon viestejä ja tietoa erilaisista hoitomuodoista, kiitos niistä. 
Nappasin puhelin käteeni ja soitin paikkakuntamme päiväkotitiedusteluun. Ilmeni että meillä olisikin oikeus vuoropäivähoitoon, vaikkei mieheni teekkään säännöllistä vuorotyötä, eikä vuorotyötä ollenkaan, vaan työpäivät saattavat muuten  vaan venyä pidemmiksi. 
Mutta sitten se kuulin että minimi tuntimäärä on 80h/kk. Meidän tarvehan oli aivan maksimissaan 40h/kk. Ja meidän tarpeisiin on laskettu se ettei lasta voi viedä tunniksi kerrallaan päiväkotiin, vaan että hoitopäivä kestäisi 5 tuntia, ihan vain siksi ettei se tunnin hoito sekoita lapsen päätä. Toki lasta ei ole pakko pitää hoidossa 80h/kk, mutta maksu tulee sen mukaan. 
Meidän kohdalla hoitomaksut olisi n. 140€ kuukaudessa, lapsen ollessa osa-aikahoidossa. Ja tosiaan maksaisimme 40 tuntia turhaan. Siihen päälle menettäisin kotihoidontuen, koska lapsi on kunnallisessa päivähoidossa. Ikävä kyllä 440€, maksimissaan 40 tunnissa kuussa on liikaa. 
Me joudumme siis sanomaan ei kiitos kunnalliselle päivähoidolle.

Mietin Mannerheimin lastensuojeluliiton työntekijää hoitamaan meidän vuoronvaihdot, mutta ne pitäisi ilmoittaa etukäteen, ja kun me ei voida koskaan tietää viikkoa ennen, että monelta mieheni pääsee.

Onko teillä ideoita ja vinkkejä tilanteeseen? 

0 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  Olisiko tuttavaperheissä kotona olevaa äitiä , joka ottaisi tyttärenne hoitoon niiksi muutamiksi tunneiksi kuukaudessa ?

 2. sanni- kirjoitti:

  Voi että kun voisi jotenkin auttaa.. Eevi vaikuttaa tosi samanlaiselta kuin esikoiseni (kohta 1v6kk), ja tulis varmasti toimeen keskenänsä. Asutaan Tampereen vieressä Kangasalla, joten auttamisen halulla ei taida olla mitään arvoa kun asutaan niin eri suunnassa. 🙁

 3. Laura // Tehtävänimikkeenä Äiti. kirjoitti:

  Entäpö yksityinen perhepäivähoitaja? 🙂 joku saattaa tehdä sitä vähän liukuvalla työajalla tai jopa ihan vuorohoitoa! 🙂 saisitte varmaan helpommin räätälöityä teille sopivan hoidon! 🙂

 4. Anonyymi kirjoitti:

  On olemassa tuki nimeltään yksityisen hoidon tuki, jota saa jos lasta hoitaa palkattu hoitaja tai yksityisen päivähoidon tuottaja. Jos päätyy meinaan palkkaan yksityisen hoitajan ni kannattaa tutustuu tuohon tukeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *