Hae
Julia Erica

ENSIMMÄISET PÄIVÄT VAIMONA

Hitusen epätodellinen olo, jos niin voisi sanoa. Tiedättekö kun on haaveillut koko ikänsä omista häistä ja viimeisimmät kuukaudet on mennyt niitä suunnitellessa ja viikot niitä toteuttaessa. Öitä tuli valvottua usein Kaason ja viinin kanssa kun askarreltiin millon useita kymmeniä pompomeita tai suunniteltiin salatehtäviä neljään saakka aamulla. Naurettiin yöllä niin paljon että pissat tuli melkein housuun ja aurinkokin nousi ennenkun me päästiin nukkumaan. Ja sitten vietettiinkin  meidän häitä ja seuraavana päivänä kaikki olikin jo ohi, paitsi siivous. Minä olen nyt rouva. 
Häät sujui todella hyvin, paremmin kun olin suunnitellutkaan. Meille on tyypillistä että jokin suunniteltu juttu menee varmasti pieleen, mutta tällä kertaa ei onneksi mennyt. Se jännitys on sellaista mitä en voi kertoa koskaan ennen kokeneeni, mutta onneksi iltaa kohden se hellitti. Hää”valssin” jälkeen pystyin vasta lopettamaan jännityksen ja ottamaan vähän rennommin. Vieraat tuntui viihtyvän tosi hyvin ja perään on tullut todella monelta viestiä että oli hauskat juhlat ja että täytyy pitää jatkot vielä myöhemmin. Tätä jatko-asiaa jäin pohtimaan kyllä ihan tosissani, koska harvoin sitä tulee kokoonnuttua isolla porukalla juhlimaan mitään, vaan usein sitä nähdään yhtä porukkaa kerralla. Voisihan sitä pitää ”häiden jatkot”, joiden tarkoitus ei ole enää häät, vaan ihan vaan se juhlallinen meininki ja hauskanpito!
Ajattelin purkaa häitä vähän paremmin kun saan kuvaajalta kuvia. Voisin kirjoittaa vaikka erikseen kampauksesta ja meikistä, tilasta, ruuista ja ohjelmasta, niin teksti ei kasva äärettömän pitkäksi ja pysyy yhdessä aiheessa kerrallaan. Tuntuu muutenkin helpommalta jaotella aihetta, kun on niin monta juttua mistä haluaisin kertoa. Voin myös koota omat vinkkini häihin liittyen!

 Me lähdettiin viettämään hääyötä vuokramökille joka sijaitsi lähellä juhlapaikkaa. Meille kaikkein luontevin ratkaisu oli nimenomaan mökki läheltä, koska me ei olla mitään hotelli-ihmisiä muutenkaan. Ei siinä, onhan hotellissa ihana yöpyä, mutta rankkojen viikkojen jälkeen on kyllä kiva nukkua niin pitkään kuin haluaa ilman että täytyy miettiä moneltako aamupalan voi syödä ja koska huone pitää luovuttaa. Meillä oli myös siivottavana juhlapaikka, ja halusimme hoitaa sen pois alta mahdollisimman nopeasti, vaikka aikaa olisikin ollut muutama päivä pidempään. Olen myös sen verran pihi, etten raaski maksoo satoja euroja sen takia että päästään laskemaan päämme pehmeään tyynyyn muutaman tunnin ajaksi, vaan mielummin maksan muutamasta yötä mökillä saman hinnan ja saadaan olla ihan omissa oloissamme muutaman päivän verran.
Mentiin siis sunnuntai aamuna siivoamaan juhlapaikkaa ja haettiin samalla reissulla Eevi meidän mukaan  mökille. Oli aivan äärettömän ihanaa saada meidän hulivili ”takaisin” kun hääpäivä meni niin etten pystynyt antamaan Eeville juuri aikaa ja muutenkin edelliset viikot oli niin kiireisiä, että meillä kaikilla taisi olla kova ikävä toisiamme. Mikään ei voita meidän perheen keskenään viettämää aikaa. Jos joku muuten ihmettelee miksei Eetusta ole yhtään kuvaa tältä meidän mökkireissulta, se johtuu siitä että puolisoni vietti melkein kaiken aikansa pelkkät boxerit ja t-paita päällä, enkä usko että saisin kauheasti arvostusta ja niitä kuvia tänne lisäisin 😀

Tällä hetkellä me sairastellaan täällä, Eetulla on taas korvatulehdus ja mä oon flunssassa. Mun flunssani kyllä pitkälti johtuu siitä että stressi loppui niin päälle pukkasi samantien nuha. Eevi on toistaseksi terve (k-o-p-u-t-a-n   p-u-u-t-a!) ja hyvä niin. Syksykin sieltä saapui, nyt nimittäin tuoksuu syksy voimakkaasti ja aamut on taas ihanan viileitä. Piristävää.

0 kommenttia

  1. Nea- Kädenjälkiä Sydämessä kirjoitti:

    Täällä odotetaan intopiukeena kaikkia häihin liittyviä postauksia 😍

  2. skribentti kirjoitti:

    Onnea onnea onnea edelleen <3 <3

  3. Anonyymi kirjoitti:

    Paljon onnea! Häät on niin ihania, että mielelläni luen hääpostauksia jos/kun niitä teet, vaikka omista häistä on "jo" 3 vuotta vierähtänyt. Olenkin sanonut miehelleni että haluaisin mennä hänen kanssaan uudestaan naimisiin! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *