Hae
Julia Erica

OLOHUONE – ENNEN JA JÄLKEEN KUVAT

Heti alkuun pahoittelen jäätävää kuvatulvaa! Meillä ei ole mitään kuvaa siitä minkälainen lattia täällä olohuoneessa oli alunperin, mutta siis sellainen hyvin tavallinen 2000- luvun alussa vaihdettu puukuvioinen, oranssihtava laminaatti. Tapetit olivat sinertävät, joihin oli ajan saatossa painautunut ja kulunut erinäisiä elämisen jälkiä, jotka näkyvät kuvissakin. Tämä olikin se ensimmäisenä remontoitava huone ( samaan syssyyn laitettiin myös tuo kuvissa vilahtava leikkihuone ). Ajateltiin että olohuone on se missä vietetään eniten aikaa, ja siellä oli eniten kalusteita, joten tuntui helpoimmalta aloittaa sieltä ennenkuin kalusteet oli paikallaan.
Laminaatti vaihdettiinkin jo samana päivänä, kun saatiin avaimet käteen. Alta paljastui tuo kuvissa näkyvä muovimatto, joka ilmeisesti oli ottanut elämänsä aikana yhden jos toisenkin osuman. Laminaatin vaihdon jälkeen yritimme poistaa epätoivoisesti tapettia, mutta se olikin liimattu seinään niin tiukasti, ettemme saaneet sitä irti. Jouduimme siis levyttämään seinät uudestaan, ja kittaamaan ja maalaamaan monia kertoja, että saimme seinät valmiiksi. Valitsimme valkoisen maalin, että saamme rauhassa miettiä minkälaiset seinät tänne haluamme, ja voimme myös maalata seinän helposti, jos valkoinen kyllästyttää ja pysymme edelleen maalipinnan kannalla.
Etsimme mustaa/tummaa paneelia monesta paikkaa, mutta oikeaa ei tuntunut löytyvän millään. Me mietittiin jo saunapaneelinkin laittamista ja mustaksi maalaamista, mutta sitten löydettiinkin tämä. Löysimme myös Kodin Terran ale-puolelta nuo ruskea ”hirret”, joihin upotimme led-valot. Takkaseinä käsiteltiin jollakin appiukon valitsemalla pinnoitteella.
Nälkä kasvoi syödessä ja päätimme vielä samaan syssyyn vaihtaa katonkin, vaikka se oli tarkoitus tehdä myöhemmin. Jälkeen päin naurattaa kuinka väärässä järjestyksessä me nämä asiat hoidettiin, kun mieli kerkesi muuttua matkan varrella. Ja hyvä että muuttuikin, onhan tuo uusi katto hienompi omaan silmään kun vanha.
Niinkun aijemmin mainitsin, tämä tosiaan oli meidän ensimmäinen remontoitu huone lastenhuoneen kanssa, mutta kumpikin on edelleen kesken 😀 Listoja puuttuu ja leikkihuoneesta puuttuu yksi korotusosa. Onneksi meillä ei ole kiire minnekkään ja ollaan hyvin totuttu elämään remontin keskellä. Meidän olohuoneesta puuttuu vielä verhotangot ja verhot, kasvit ja taulut. Meille on myös tulossa vielä yksi Bestå-kaappi tuohon tv-tasoon.
Mitäs pidätte muutoksesta?

Minä olen muutaman ihmisen kuullut sanovan ettei voisi koskaan tehdä asunnostaan tälläistä kun meillä, mutta mielestä se onkin vaan hyvä juttu, koska en haluakkaan kenelläkään olevan samanlaista kun meillä 😀

0 kommenttia

 1. veeera kirjoitti:

  Tosi hyvännäköstä, ai että tuo tumma seinä käy hyvin ja tuollasen lattian haluisin meillekkii! 🙂 eli mistä se on ja oliko kallista? remontti kesken meilläkin, talo pian ulkopuolelta maalattu mutta sisäpuoli vasta alkamassa.. 😀 meillä on tehosteseinänä harmaata laminaattia, joten tuo laminaatti kävis kuin nenä päähän!

 2. Hanna / Yli pyykkivuorten, läpi lasikattojen kirjoitti:

  I-ha-na!!! Myös tuo leikkihuone näyttää täydelliseltä! Kiitos tästä postauksesta!

 3. MäSäMutsi kirjoitti:

  Upea! Juuri samanlaista lattiaa olen olen haaveillut meille. Laminaatim liukkaus vaan
  Mietityttää. Toivoisin lankkulattiaa, mutta se on NIIIN kallis ja kun on koiria, ei taida olla se järkevin. Ja tuo seinä on upea! 🙂 ihana!

 4. petra kirjoitti:

  Upee upee upee upee ! Vau (sydänsilmähymiö) söpö työpöytä sulla 🙂

 5. Julia // SININEN NORSU JA SAMETTIKARHU kirjoitti:

  Löysin sen kirpparilta viidellä eurolla! 🙂

 6. Julia // SININEN NORSU JA SAMETTIKARHU kirjoitti:

  Kiitos!

  Lankkulattia mullakin oli haaveissa, mutta päädyttiin sitten tähän kuitenkin.

 7. Jenni Huhtimäki kirjoitti:

  Vau ihan älyttömän kiva!!! Tällaisia juttuja lukiessa tulee aina hirveä remontti/sisustuskuume ja vituttaa asua vuokralla 😀

 8. MäSäMutsi kirjoitti:

  Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 9. Henni M kirjoitti:

  Hieno! 🙂 Leikkihuoneesta kans kuvia sit ;))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *