Hae
Julia Erica

VALOKUVIEN MUOKKAUKSESTA

Mä oon sellanen amatöörikuvaaja. Turvaudun lähes poikkeuksetta kameran automaattiasetuksiin ja räpsin kuvia sokkona ja toivon että joku niistä onnistuu. Usein tarkennus osuu taustaan ja kohde on epäselvä. Eilen päätin ottaa muutaman kuvan manuaaliasetuksilla ja huomasinkin ison muutoksen väreissä ja laadussa. Nämä kuvat on siis otettu manuaaliasetuksilla. Mulla ei ollut eikä ole vieläkään hajua mitä säädin, mutta tykästyin manuaaliasetuksiin. Harjoitus tekee mestarin ja luotan siihen että jonain päivänä opin kun jaksan harjoitella. 
No mutta, kuvienkäsittelyssäkin mä oon amatööri. Kokeilen kaikkia mahdollisia säätöjä ja onnistun tai epäonnistun. Oon supertarkka että blogiin tulee suhteellisen hyviä kuvia, ja käsittelen kuvani käytännössä aina. Muutaman kerran olen laittanut muokkaamattomia kuvia tai puhelinkuvia. 

Usein tarkennan kuvaa enemmän (ja liikaa) ja säädän värejä, valoa ja varjoa. Muuta en oikeastaan osaa tehdä. Täytyy myöntää että mä en ymmärrä sanaakaan lightroomin englannista, mutta kokeilemalla oon oppinut muutamia juttuja. Mutta näiden kuvien pointti on se, mikä merkitys kuvanmuokkauksella on. 
En tiedä miten te näätte asia, mutta itsestäni ainakin tuntuu että muokattuihin kuviin tuli sellasta lämmintä fiilistä lisää. Kuvat on hirveen sinertäviä alunperin ja sen takia hirveän kylmän näköisiä. Kohde (Eevi) on aika haalen värinen ja kuvat ovat ikäänkuin sameita.  Miltä ne teidän mielestä näyttää?

Mä oon hirveän kriittinen itse ottamistani kuvista ja mikään ei ole koskaan tarpeeksi hyvä. Nytkin huomaan että näitä kuvia on muokattu liikaa. Sitä tulee sokeaksi kun tuijottaa tätä näyttöä ja samaa kuvaa kokoajan. 


Onko teillä kokemuksia lightroomista? Entäs niistä  filttereistä? Onko teillä suosituksia mitkä filtterit kannattaa ostaa/ladata? Millä te muokkaatte kuvianne?

0 kommenttia

 1. Iina M. kirjoitti:

  Just kivasti muokattu nuo kuvat. Ainakin mua miellyttää! 🙂

 2. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Mun mielestä nuo kuvat näyttää hyvältä muokattuna että ilman muokkausta :3

  Ei ole kokemusta lightroomista, mutta itse tykkään käyttää eniten Olympuksessa olevaa vanhanaikaista filtteriä, sitä tuleekin käytettyä eniten. Mutta se on mun tyyli vaikkei siitä kaikki tykkääkään :3

 3. Julia // SININEN NORSU JA SAMETTIKARHU kirjoitti:

  Kiva että tykkäät! 🙂

 4. Julia // SININEN NORSU JA SAMETTIKARHU kirjoitti:

  Mä oonkin ihan unohtanut ne olympuksen omat! Täytyykin testailla niitä huomenna 🙂

 5. Matu / 10 plussan äiti kirjoitti:

  Hyvältä näyttää! 😊 Mun pitäis kans kokeilla niitä manuaaleja. Yleensä tilanteet mistä haluaa kuvan vaan menee niin nopeasti, et automaatti on kaikista helpoin.. Ja nimenomaan, sit vaan toivoo, että tarkentaa jotenkuten oikeaan kohtaan 😄

 6. Pirita / Pandamama kirjoitti:

  Tosi kivaksi olet kuvat käsitellyt! Itse turvaudun kyllä kans automaattiasetuksiin 🙂

 7. Jenni / Ilopiikki kirjoitti:

  Mä harjoittelen juuri samaa asiaa samaisella ohjelmalla. Olen vielä pihalla, mutta ehkä se siitä. Muokkaamasi kuvat näyttävät kyllä paljon paremmilta, kirkkaampia ja raikkaampia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *