Hae
Julia Erica

ERIPARI TISSIT JA TAAPEROIMETYS.

Pakko ihan ensimmäiseksi myöntää, että jos olisin tiennyt puolitoista vuotta sitten olevani tässä tilanteessa myöhemmin, olisin pyöritellyt päätäni ja sanonut etten todellakaan aio imettää pitkään, saatika kävelevää lasta. Saatika että se lapsi sanoisi ”tizzz” illalla kun haluaa rinnalle että saa unen päästä kiinni. Yksi vuotis synttäreillä kakun jälkeen ottaisin lapsen syliini ja imettäisin, nou nou. Muistan sanoneeni noi sanat monet kerrat, kun multa kysyttiin imetyksestä. Munhan ei edes aluksi pitänyt imettää. Tai siis ajattelin että ” sujuu jos sujuu, en ota stressiä”, mutta otimpa silti! Voitte lukea siitä lisää tästä linkistä – > Imetys – Verta, hikeä ja kyyneliä. Mutta joo, tässä sitä edelleen imetän, Eevi on 1v ja 2 kuukautta, enkä tiedä koska olen lopettamassa. Mulla alkaa työt viikon päästä, eli loogisestikkin imetykseen tulee muutoksia, kun teen paljon iltavuoroa. Voi olla että imetys päättyy kokonaankin, mutta annan sen sujua täysin omalla painollaan. Eevihän syö siis rintaa enää ainoastaan iltaisin ja öisin. Nukahtaessa ja herätessä yöllä. Toisinaan haaveilen siitä että imetys jo loppuisi ja saisin itse olla jossain määrin ”vapaampi”, mutta kuitenkin tiedostan sen että Eevi on vain kerran pieni, enköhän mä ehdi olla imetysvapaa vaikka kuinka kauan.

NO MUTTA MITES NE ERIPARI TISSIT?

Eevi on alusta saakka hylkinyt mun vasenta rintaa. En koskaan löytänyt hyvää imetysasentoa imettäessäni siitä rinnasta. Imetän siitä siis edelleen, mutta hyvin vähän. Siis oikeasti, kolme kulausta päivässä, ja näin ollaan menty jo ties kuinka kauan. Varmaan puolivuotta, ainakin. No varmaan tiedättekin, että sitten se toinen rinta kerryttää sitä maitoa enemmän, sen toisenkin puolesta. Sitä eroa ei kyllä huomaa rinnoissa niiden ollessa tyhjiä, mutta kun ne täyttyy päivän aikana niin illalla odottaa täysin eriparin tissit. Ja kun sanon näin niin tarkoitan sitä. Rintojen ollessa täydet on niissä ainakin kahden, ellei kolmen kupin kokoero. Ja taas kun olen tyhjentänyt rinnat, ovat ne saman kokoiset. En ota tästäkään stressiä, koska tiedän tilanteen tasaantuvan imetyksen loputtua, jos en pysty elämään asian kanssa myöhemmin, voi tilanteelle tehdä sitten jotain. Nyt rinnoilleni tärkeintä on imetys eikä se miltä ne näyttävät.

Tiesithän että mm. näiltä sivuilta FACEBOOKISSA saat apua imetysongelmiisi tai mieltä askarruttaviin asioihin?

Laktivistiäiti

Imetyksen Tuki ry

Imetyksen Tuki ryhmässä voit jättää tukipyynnön tai laittaa viestiä imetysohjaajalle joka neuvoo sinua henkilökohtaisesti.

Löytyykö sieltä ruudun toiselta puolelta taaperoimettäjiä? Miten teidän imetys on otettu vastaan? 

Kaikki kuvat on otettu Laktivistiäiti -faceboosivulta.

0 kommenttia

 1. Matu / 10 plussan äiti kirjoitti:

  Täällä yks eriparitissi! Komppaan kyl ihan täysin. Samoja ajatuksia mullakin. Leo yksvee ja vähän tavallaan toivon, et imetys loppuisi, mut lopetetaan sit ku Leo on valmis siihen. Aikanaan asetin itelleni tavoitteen, et kunhan 4kk asti saan imetettyä nii oon tyytyväinen ja tässä sitä nyt vielä ollaan. 😀 ihan hyvä kyllä, mut hassua kun alkuun imetys oli mulle jotenkin niin pakkopullaa ja ennen kaikkea vaikeaa.

 2. Nea- Kädenjälkiä Sydämessä kirjoitti:

  Mulla on aina muutenkin ollut toinen rinta pienempi, noi puolen kupin verran 😀 Todella upeaa miten pitkään olet imettänyt ja maitoa on riittänyt! 🙂

 3. Nadja/ Napsahduksia kirjoitti:

  Oon imettänyt viidestä kolmea taaperoikäiseksi ja kyllähän sitä jotain kummasteluita on tullut kuultua mutta eipäne ole mua haitanneet 🙂 Enää en tosin imetä 🙂

  Ihania imetyshetkiä teille <3

 4. Taru | Mutsi hoitaa kirjoitti:

  Pihvi päätti itse lopettaa 1v2kk täytettyään. Yhtenä iltana tarjosin maitoa ennen unia, kuten aina. Poika otti yhden huikan, irroitti imuitteensa, katsoi tissiä, nauroi ja työnsi sen pois. Sitten hän lähti omille teilleen. Minä olin pitkään aika hämmentynyt ja jopa surullinen, vaikka olinkin tiedostanut että uusi raskaus saattaa muuttaa maidon makua (ja lapsi alkaa hylkiä rintaa siksi) tai että maidon tulo voi lakata kokonaan. Itse olen kyllä ajatellut imettää tätä kakkosta niin pitkään kuin ikinä vaan voin, muista huolimatta 🙂

 5. Julia // SININEN NORSU JA SAMETTIKARHU kirjoitti:

  Mä muistan sen sun imetyspostauksen!

  Kiitos <3

 6. Julia // SININEN NORSU JA SAMETTIKARHU kirjoitti:

  Muakin pelottaa että miten sitten reagoin kun imetys loppuu. Luonnollistahan se on että se loppuu aikanaan, mutta silti tuntuu jotenkin oudolta 😀

 7. Julia // SININEN NORSU JA SAMETTIKARHU kirjoitti:

  Se on kai aika vakio että toinen rinta on pienempi! 😀

 8. Julia // SININEN NORSU JA SAMETTIKARHU kirjoitti:

  Siistiä että joku jakaa samat ajatukset! Joskus sitä miettii että nyt riittää, en jaksa tätä enää, mutta silti jatkan imetystä ja se fiilis menee nopeasti ohi 😀

 9. Rudi| Tunnetaifuuni kirjoitti:

  Meidän vauva on vasta reilu 2kk, joten aika näyttää imetetäänkö täällä tulevaisuudessa taaperoa vai ei.. Mutta pakko kommentoida tuota eripari tissiyttä! Täällä ei meinaa imetys sujua mitenkään päin oikealla rinnalla vaan se on alusta saakka tosi vaikeeta. Aamuisin kun rinnat on täynnä maitoa niin vasen on kyllä niin paljon oikeaa isompi, että ihan naurattaa. 😀

 10. Jenna kirjoitti:

  Meidän taapero nyt 1v 5kk ja käy rinnalla muutamia kertoja viikossa, ei välttämättä edes joka päivä ja välillä voi olla montakin päivää ilman ja sitten taas jatkuu. Helpostihan mä saisin sen lopetettua mutta tämä tahti käy kyllä mulle hyvin 😊 ja imetän vain kotona, muualla poika ei edes pyydä. On se hyvä lohtu kun poika loukkaa itsensä ja välillä nukutuksessa. Päätin kyllä että olis nyt loppunut mutta jos sitten 1,5v päivänä lopettais! Keväällä vielä ajattelin et haluan lopettaa kokonaan mutta se ajatus meni ohi. Ja olen jo viimiset puoli vuotta imettänyt vain toisesta rinnasta! Tosin nykyään rinta ei täyty missään vaiheessa joten kokoeroa ei pääse syntymään 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *