Hae
Julia Erica

”ÄITI, ONKO SULLA TAAS KIIRE?”

Tiedättehän ne puheet ”sitten kun minusta tulee äiti, en todellakaan…..” ? Minä muistan luvanneeni ettei musta tule sellaista tukka nutturalla juoksevaa äitiä, jolla on aina kiire joka paikkaan. Aina pitää olla aikaa ihmetellä, aina pitää olla aikaa maistella, aina pitää olla aikaa haliin ja aina pitää olla aikaa pysähtyä. No niinhän siinä kävi, että välillä nämä lupaukset tuppaa melkein unohtumaan. Muutaman kerran ideaparkissa juostessa ja Eevin osoittaessa karuselliä oon sanonut ”katsotaaan rakas sitä sitten ensikerralla, nyt on kiire”. Jälkeenpäin oonkin harmitellut nukkumaan mennessä, että oliko se kiire oikeasti aiheellista. Oliko se pelko myöhästymisestä niin paha, että piti tiuskasta tuolle karusellisilmäiselle tytölle, ettei ehditä nyt taaskaan jäämään leikkimään. Minä olin vihainen kiireelle, mutta se varmaan vaikutti siltä, että olisin ollut vihainen lapselleni. 
Eilen ei ollut kiire. Eilen me pysähdyttiin Ideaparkissa jokaiselle karusellille leikkimään. Eevi juoksi innoissaan karusellilta seuraavalle ja oli niin täynnä iloa saadessaan vaan istua siellä. Me mentiin lelukauppaan vaan katselemaan leluja, ja voit taivas kuinka innoissaan tyttö oli. Siinä me katseltiin ja leikittiin, pysähdyttiin ottamaan kengät pois varmaan kymmenen kertaa, kiivettiin trampoliiniin ja tultiin samantien alas. Ihmeteltiin vappupalloja, leikittiin leikkimökeillä, laskettiin liukumäkeä ja paineltiin laulavia leluja. Sitten käytiin syömässä, leikittiin sielläkin ja lähdettiin kotiin. Ilman kiirettä.
Minä en tahdo muuttua kiireiseksi. Minä en tahdo kieltää kaikkea kivaa. Minä en tahdo hukata lapseniloani. Minun arkeni on lapseni lapsuus, en halua pilata sitä kiireellä.
Minä haluan olla lähellä. 

0 kommenttia

 1. Ulla kirjoitti:

  Mäkin yritän toooosi kovasti aina muistaa,että se kiire on suurimmaksi osaksi mun omassa päässä. Ei siinä kauaa mee kun, lapset leikkii jossain leikkipaikassa.

 2. Tanja- OUR JOURNEY kirjoitti:

  Musta tuntuu, että mulla on nykyään aina kauhee kiire! 🙁 Mutta yritän viikonloppusin ottaa aina vähän rauhallisemmin! 🙂 kuullostat ihanalta äidilt!

 3. Tiia kirjoitti:

  Jokaisella äidillä on varmasti joskus kiire, mutta sitten kun se alkaa olemaan päivittäistä, on aika pysähtyä miettimään missä menee vikaan. Minusta on kovin surullista, jos arjet kuluvat töiden jälkeen lapsia kuskatessa ketä mihinkin. Silloin on pakko karsia jostain. Ei kukaan halua muistaa lapsuudestaan kiirettä ja harrastuksia yhdessäolon sijaan.
  Olet aivan oikeassa tekstisi kanssa 🙂

 4. Nea- Kädenjälkiä Sydämessä kirjoitti:

  Tuntuu että nyt on jo kiire usein joka paikkaan niin pelkään ajatusta siitä kiireestä mikä tulee olemaan syksyllä kun aloitan opiskelut uudestaan. Pitäisi paremmin kuunnella lasta ja toteuttaa niitä pieniä toiveita. Ei se hirveästi nappaa aikaa jos lapset laskee yhden kerran enemmän liukumäkeä.. Hyvä postaus :)!

 5. Maaria | HULIVILINI kirjoitti:

  Mua kans ahdistaa kiire, jota täytyy lapsille toitottaa 🙁 Töihin on tietysti mentävä ja päiväkotiin ehdittävä, mutta muuten kyllä yritän olla asettamatta aikatauluja:)

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Muakin ahdistaa, kun liian usein joutuu sanomaan neidille, että on kiire ja nyt ei kerkeä jäädä leikkimään. Onneksi viikonloppuisin saadaan rauhoittua koko perheen kesken, vaikka sillonkin tuppaa olemaan vielä enemmän kiire, sillä kaikki se pitäisi pystyä tekemään mihin arkena ei ole aikaa 😀

 7. Julia // SININEN NORSU JA SAMETTIKARHU kirjoitti:

  Sama täällä ja pian aloitan työtkin niin kiirettä taas pitää :/ Hahah kiitos <3

 8. Julia // SININEN NORSU JA SAMETTIKARHU kirjoitti:

  Juuri näin! Perhe tulee ykkösenä ja sitten vasta harrastukset 🙂

 9. Anne kirjoitti:

  Hyvin postattu! Mä olen myös havahtunut välillä asiasta ja herännyt siihen, että nyt kun olen vielä kotiäitinä, meillä pitäisi olla kaikki maailman aika eikä kiire vielä juuri mihinkään. Mutta kyllä sitä välillä huomaa hoputtavansa lapsia, "tulkaa nyt, on kiire kerhoon/ puistotreffeille/ kylään..". Vähän aikaa sitten tietoisesti sovin paljon vähemmän menoja kalenteriin, joten on ollut paljon rennompaa kun ei tarvitse mennä tietyllä kellon lyömällä paikkoihin vaan oman vauhdin mukaan 🙂

 10. Julia // SININEN NORSU JA SAMETTIKARHU kirjoitti:

  Sepä se, kun välillä on tosi kova kiire ja tietää että pian on vielä enemmän :/ Ajatuskin hengästyttää!

 11. Julia // SININEN NORSU JA SAMETTIKARHU kirjoitti:

  Joo työt ja päiväkodit on pakollisia mutta ei sitä mielellään siihen päälle enempää kiirettä kerää! 🙂

 12. Julia // SININEN NORSU JA SAMETTIKARHU kirjoitti:

  Viikonloput on kyllä parasta kun sillon on yleensä aikaa koko perheelle <3

 13. Julia // SININEN NORSU JA SAMETTIKARHU kirjoitti:

  Mäkin mietin että mihin ihmeeseen mullakin on aina kiire, kun pääsääntöisesti oon kotona lapsen kanssa?! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *