Hae
Julia Erica

ONKO LAIHAN IHMISEN HAUKKUMINEN OK?

”Julia, kun sä oot niin laiha. Onko sulla syömishäiriö? Ai oot yrittänyt nostaa painoa puolivuotta, Ei kyllä siltä vaikuta. Toi on tosi rumaa. Sun pitäisi kyllä syödä. ”

”Julia, kun sä oot niin lihava. Onko sulla syömishäiriö? Ai oot yrittänyt laihduttaa puolivuotta, ei kyllä siltä näytä. Toi on tosi rumaa, sun pitäisi syödä vähemmän.”

Niin, miettikää noita lauseita. Onko toi ihan ok sanoa laihalle, että ootpas ruma ja laiha. Mutta ylipainoiselle sitä ei saa sanoa, niinkö? Jos kerran laihalle saa.
Tiedättekö ottaa ihan suunnattomasti aivoon, kun porukka pitää oikeutenaan kommentoida mun painoa ihan miten mieleen juolahtaa. Koska musta on tullut joku yleinen sylkykuppi, jolle puhutaan miten vaan? Kuvitteletteko että se tuntuu musta kivalta, kun mun ulkonäköä kommentoidaan tosi rumasti. Tiedättekö, se loukkaa helvetisti. Mä en voi tehdä muuta kun syödä, ja mä syön usein enemmän kun mun mies. Oikeesti. Ollaan taisteltu mun painoa ylöspäin puolivuotta tuloksetta. Sanoin Eetullekkin synnytyksen jälkeen että haluaisin pysyä näissä mitoissa, 168cm ja 60kg. Vaan en pysynyt, kun paino tippui alaspäin siitä. 

Tiedättekö, mulla oli teininä isokriisi itseni kanssa. Porukka arvosteli mua liian laihaksi tai liian lihavaksi. Olin hirveässä ristiriidassa itseni kanssa, että minkälainen mun pitää olla, minkälaisena mä kelpaan kaikille. Nyt mä oon vasta sen ymmärtänyt, että sillä ei oo mitään väliä, mitä muut musta ajattelee, kunhan mulla itsellä on hyvä olla. Ja tiedättekö, nyt mulla on hyvä olla.

Annetaanko kaikkien kukkien kukkia?

0 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  Tuttu fiilis..nykyään on saanut olla turvassa kun paino on iän myötä kivunnut siihen 65, olen samanpituinen kun sä. Mutta nuorempana kun painoi se 55kg niin tuntui olevan julkista riistaa että syötkö sä parka mitään..auta armias jos olisi näille tuhdeille kommentoijille sanonut että sä taidat ainakin syödä tarpeeksi..tästä on mieheni kanssa väännetty moneen kertaan kun ei ymmärrä että laihaksi haukkuminen voi olla ongelma. Mun mielestä ylipäänsä ulkonäön arvostelu pitäisi jättää omaan tietoon, saatan itsekin katsoa että onpa jollakin vaikka iso nenä etc mutta ei tulisi mieleen lähteä ko. näkemystä kertomaan asianosaiselle..kaikille ei ole sitä luontaista suodatinta annettu. Sun pitää ensi kerralla taivastella arvostelijoiden jotakin ominaisuutta ja sitten ihmetellä että ootpas herkkänahkainen 🙂

 2. Anonyymi kirjoitti:

  Niimpäniin! Itsekin kohtuullisen pitkä naiseksi, 175 cm ja paino hyvä kun 50 kg:n yläpuolella ja koko ikänsä saanut kuulla voivottelua kun on niin laiha ja voi kauhea! Monesti olen sanonutkin että miksi laihan painoa saa kommentoida mutta lihavan ei? Itse miellän sen samaksi asiaksi, se voi olla todella herkkä aihe hoikalle ihmiselle joka kamppailee painonsa kanssa mutta ei vaan koskaan saa sitä nousemaan. Ehkä se parinkymmenen vuoden päästä alkaa tarttumaan se ruoka tähänkin hernekeppiin. 😉

 3. Anonyymi kirjoitti:

  Amen! Itse olin teininä hyvin pieni. Kaverit kyselivät onko anoreksiaa, käskivät syömään enemmän, osa kuulosti jopa katkeralta. Sitten tuli tunne, että kuuluisiko mun tosiaan olla syömishäiriöinen ja siitä se lähti. En tosiaankaan hyväksy laihojen haukkumista, miksi se on niin eri asia kuin lihavien?
  Nykyään olen jo onneksi hyvinkin normaalipainoinen ja erittäin tyytyväinen itseeni. Enää en kuule poikkipuisia sanoja koostani (ainakaan päin naamaa) – onneksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *