Hae
Julia Erica

ONKO BLOGGAAJAN ARKI NIIN SIIRAPPISTA MILTÄ NÄYTTÄÄ?

Sunnuntaina monissa blogeissa näkyi toinen toistaan kauniimpia tarinoita iseistä. Niin omasta iskästä, kuin lapsenkin. Mäkin kirjoitin aiheesta. Facebook-jaon jälkeen mun inboxiin pomppasi viesti, että onko meidän elämä oikeasti noin siirappista. Ei tietenkään. Mä vaan en koe että isänpäivä toivotuksiin pitäisi laittaa yhtään mitään negatiivista. Eetu on hyvä isä, niin miksi ihmeessä mun pitäisi sen toivotuksiin laittaa jotain, mikä saa sen pahalle mielelle. Oishan sen isänpäivä toivotuksen näinkin toki voinut tehdä:
Hyvää isänpäivää rakas!

Muistatko kun riideltiin vuonna 2013 niistä mun vaatteista lattialla? Tai niistä sun jääkiekkokasseista, jotka ei mahtunut edes varastoon. Tai kun baari-illan jälkeen tiputit nugetit vahingossa lattialle ja mun mielestä sä sotkit tahallaan. Mä kyllä muistan. Tai kun viime joulukuussa olit pikkujouluissa työporukalla, ja könysit ihan järkyttävän metelin kera kotiin aamuyöstä. Mä olin ihan pirun kiukkuinen kun heräsin. Muistan edelleen kun lähdit varpajaisiin ja mä itkin koko yön Eevin kanssa kilpaa kun en saanut sitä rauhotettua mitenkään. Ihanaa isänpäivää!

Kirjottaisitko sinä isänpäivä toivotukset näin? En mäkään. Vaikka kirjoitan avointa blogia, se ei tarkoita että haluan kirjoittaa tänne ihan kaikesta mitä elämässämme on tapahtunut. On jotain asioita mistä kirjoitan ja en halua kirjoittaa. Tämä on kuitenkin mun blogini, ja kirjoitan juuri siitä mistä haluan. Se ei tarkoita sitä että valehtelisin asioista, jos jätän jotain kertomatta tai en halua jakaa asiaa tuhansien silmäparien kanssa. Kirjoitan blogia niin sanotusti sillä ”omalla ajalla” ja sen ajan haluan käyttää johonkin muuhun kun negatiivisten asioiden listaukseen. Tottakai välillä tulee asioita joista haluan kirjoittaa, oli ne sitten negatiivisia tai positiivisia.

Oon muuten huomannut että blogin ansiosta olen muuttunut jossain määrin positiviisemmaksi. Huomaan ne pienetkin hyvät asiat heti. Ja on myös aika silmiä avaavaa kirjoittaa omasta arjesta, ja huomata ettei se olekkaan niin ”ankeaa” kun välillä tuntuu. Ja ettei se olekkaan pelkkää pyykin pesua ja siivousta. Kun osaa keskittyä erilailla niihin muihin asioihin ja kuvia selaillessa huomaa että oonhan mä leikkinyt Eevin kanssa useamman tunnin ja käynyt ulkoilemassa ja keinumassa. Suosittelisin jokaiselle blogin kirjoittaimista vaikka salaisena, jos ei halua jakaa elämäänsä kaikille. Valokuvista huomaa hirveästi muutoksia esim. omasta vartalosta tai lapsen kasvusta. Ainoo asia mikä mua on kaduttanut blogin pitämisessä on se miksi ihmeessä en alottanut aijemmin. Harmittaa kun raskausajalta ei oo kuvia enemmän ja kun Eevi syntyi niin missään ei lue mitään siitä ajasta. Ois niin hienoa lukea niitä ajatuksia jostain. Aihe näköjään taas vähän karkasi..

Palataan aiheeseen, eli siihen iskään! Välillä arki on kuraa ja mekin riidellään. Kun sä et koskaan ja kun mä aina, sata kertaa on sanottu ja mitään ei tapahdu. Tiedättehän? Useammin pitäisi meidän kummankin katsoa peiliin tai asettua toisen saappaisiin. Vähän vaihtaa äänen sävyä tai vaikka jättää nalkutus pois. Me kumpikin ollaan univelkaisia ja se saa meidät kummankin välillä ymmärtämään asioita väärin tai tiuskimaan, vaikka niin ei ole tarkoitus. Väsyneenä ne turhatkin asiat ärsyttävät. Pitäisi vaan useammin muistaa ne hyvät jutut mitä se kumppani tekee. Ja siihen auttaa esimerkiksi kirjoittaa aiheesta. Mäkin huomasin eilen kirjoittaessani juttua Eetusta että kyllähän me yhdessä tätä arkea pyöritetään, vaikka välillä musta tuntuu että hommat kasaantuu mun harteille. Asiat näkee miten ne haluaa nähdä.

Positiivisuus lasit päähän siis! Keskittykää siihen mitä ympärillänne tapahtuu. Ihanaa maanantaita kaikille!

0 kommenttia

 1. Nadja/ Napsahduksia kirjoitti:

  Hyvä kirjoitus, ja asiaa! 🙂 nimim. positiivisuuslasit päässä 😀 <3

 2. Sini kirjoitti:

  Olipa typerä kommentti facessa! Tietenkin isänpäivänä hehkutetaan isää, vaikka välillä siihen hermot menisikin 🙂 ja kellään se arki ei varmasti ole yhtä juhlaa aina, mutta en ainakaan itse jaksa blogiin mitään valitusvirsiä kirjoittaa.

  Piti jättää kommenttia kun huomasin, että teilläkin on Eevi siellä! Harvemmin samannimisiin törmää, suloinen neiti!

 3. Jenina, in a moment kirjoitti:

  "Ja on myös aika silmiä avaavaa kirjoittaa omasta arjesta, ja huomata ettei se olekkaan niin "ankeaa" kun välillä tuntuu." Tää on niin totta!

 4. Julia // SININEN NORSU JA SAMETTIKARHU kirjoitti:

  Täytyykin tarttua haasteeseen, kiitos 🙂

 5. Julia // SININEN NORSU JA SAMETTIKARHU kirjoitti:

  Mun mielestä sä oot niin ihailtavan positiivinen ja vaikka sulla olisi vähän "painavampaa" sanottavaa teet sen silti jotenkin niin lempeesti! Tai ainakin sellanen fiilis mulle on tullut ruudun tälle puolelle 🙂 <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *