Hae
Julia Erica

EEVI 7KK


 • Eevin lempiruoka on ehdottomasti naudanliha. Oon jopa kerran antanut sille jälkkäriks sitä, kun sille jäi nälkä välipalalla (:-D). Hyvänä kakkosena tulee kaurapuuro tai päärynäpalat. Sormin syönti sujuu mun mielestä tosi hyvin, ruoka menee perille asti ja pysyy kädessä. Imetän yhteensä noin 6 kertaa vuorokaudessa.
 • Muutama viikko sitten Eevi heräili yöllä jopa 6 kertaa. Hampaita puhkesi ja niitä sitten itkettiin muutamana yönä. Eevi myös oli oppinut juuri istumaan, joten välillä se heräili siihenkin kun kapus istuma-asentoon. Nyt taas nukutaan hyvin ja herätään kerran yössä jos sitäkään.
 • Eevin lempilelu on usein kuvissakin nähty muovikännykkä. Muita kivoja ”leluja” on lehdet, oikeat puhelimet, tietokone, vaipat ja koira. Ikävä kyllä nää on niitä ”Eevi ei saa”-leluja.
 • Eevi oppi istumaan varmaan kolme viikkoa sitten. Ensin vähän oltiin kyljellään, sitten nostettiin vähän kädellä vartaloa ja siitä pikkuhiljaa kavuttiin aina vaan ylemmäs. Suoraan sanottuna ne harjoittelupäivät oli ihan kamalia. Aina kun päästiin ylös asti niin kuului kops ja itkuhan siitä tuli. Onneks tää kops-vaihe kesti vain muutaman päivän. Nyt kun istuminen sujuu niin yritetään kavuta vielä korkeammalle ja taas mä oon ihan sydän syrjällään kun toinen harjoittelee ja kolauttelee itseensä taas joka paikkaan! Onneks kuitenkin Eevi osaa jo kaatua, joten itkuja ei tule niin paljon enään, eikä niitä kolhujakaan. 
 • Eevi tavaa hirveesti vokaaleja ja mitä tahansa sille puhuukin niin vastaus kaikkeen on ”ei, eiei”. Ensin luulin että kuvittelen vain kuulevani ”äiti”, kunnes Eetu ja mun äitikin kuuli sen. En kuitenkaan usko että Eevi sanoo sitä tarkoituksella, vaikka se ”äiti” on tullutkin useamman kerran jo suusta. Kiljuminen, karjuminen ja murina on myös tuttua Eeviä. 
 • Tällä hetkellä meillä on käytössä 74-80 vaatteet. Muutama reilu 68 menee vielä. Mä olin kuukausi sitten neuvolassa vähän huolestunut kun Eevi oli niin lyhyt, mutta nyt se oli onneksi ottanut kasvupyrähdyksen.
 • Neuvolaan mennessä Eevi vähän vierasti meidän neuvolantätiä, mutta se meni kuitenkin äkkiä ohitse. Eilen kun olin hammaslääkärissä niin mun äiti kävi Eevin kanssa työpaikallaan, ja siellä oltiinkin sitten itkeskelty vähän enemmän vieraille kasvoille. Ihan ymmärrettävää, kun yleensä mä oon Eevin turvana sillon kun on vieraita ihmisiä, ja tällä kertaa en ollutkaan.
 • Hauskoja juttuja on tällä hetkellä istua lattialla, vetää jonkun käsistä itsensä seisomaan, ja sen jälkeen lähteä kävelemään. En ihan hirveesti viitsi kävelyttää Eeviä, kun se ei siihen vielä ole valmis (heiluu kun vieteri). Muita hauskoja juttuja on lentäminen, keinuminen ja koira.
 • Hampaita suussa on kolme kappaletta. Ylhäällä kaksi ja alhaalla yksi. Niillä on kiva purra kaikkea mahdollista. Luojan kiitos se nännin pureminen loppui ennenkun kerkesi kunnolla alkaankaan. Hampaita on myös kiva esitellä kaikille ja niiden peseminenkin on ihan mukavaa. Eevi on myös keksinyt nyt miten hampaita narskutellaan, ja mä yritän kitkeä sitä tapaa siltä pois parhaani mukaan. Se on oikeesti ihan kamala ääni 😀 Eikä varmastikkaan tee hyvää hampaille.
 • Päikkärit on tullut jäädäkseen ja nukutaan yhdet isot päikkärit tai kahdet pienemmät päivittäin. Isot päikkärit on 3-4h ja pienet noin 1,5-2h. Päikkärit on myös mulle sellanen pieni huilaus hetki. Usein kyllä tulee siivottua kuitenkin, että voidaan taas pian sotkea lisää. 
 • Eevi tykkää hirveesti musiikista. Sen lemppari musiikkia on mun isän bändin lastenlaulut ja Haloo Helsinki. Kun Pulp Fiction alkaa soimaan niin Eevi rupee jammaileen aina täysillä.
 • Eevi ei saa vetää koiraa hännästä, repiä johtoja, syödä lehtiä, kiipeillä sohvapöydän kulmien lähellä, kiipeillä portaissa, syödä puhelimia, tyhjentää käsilaukkua yksin, repiä pyllyrättejä paketista yksitellen ja syödä niitä, repiä vaippaa pois, syödä koiran leluja tai vaunujen renkaita. Tulipas mulle monsteri olo 😀
    

  0 kommenttia

  1. The Realm of Maria kirjoitti:

   Ihana pikkuinen!! ♥ Tosi paljon tuttuja juttuja oman kuukauden vanhemman kanssa 🙂 Varsinkin noissa mitä ei saisi ottaa/syödä, haha!

  2. Julia // SININEN NORSU JA SAMETTIKARHU kirjoitti:

   Tsekkasin kans sun blogista että samantapaisia juttuja löytyy! 😀 Eevi kiittää kehuista <3

  3. Henna-Mari kirjoitti:

   Moi Julia. Oon monta kertaa käyny sun juttuja lukemassa, mutta nyt ajattelin laittaa ihan kommenttia ja ilmiantaa stalkkerin 😉 ihana pikkuinen teillä ja mukava lukea teidän arjesta. 🙂 aika menee ihan uskomattoman nopeasti 🙂

  4. Julia // SININEN NORSU JA SAMETTIKARHU kirjoitti:

   Kiva kun ilmouttauduit. Olit itseasiassa yks päivä mun ajatuksissa, kun löysin mun vanhan koneen ja muutaman kuvan…. 😀

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *