Hae
Julia Erica

MAAILMAN PARAS JAUHELIHAKASTIKE

400g Jauheliha 
Purkki Tomaattipyrettä
Iso sipuli
2 Valkosipulin kynttä
Kuohukerma
Lihaliemikuutio
Mausteet (paprika, chili, mustapippuri..)
Koskenlaskijaa 1/2 pakettia
Vehnäjauhoja
Vettä
Pilko sipuli ja paista se pannulla jauhelihan kanssa. Kun jauheliha on ruskistunut, lisää murskattu valkosipuli ja mausteet. Kippaa jauheliha sipuleineen tyhjään kattilaan. Heitä tyhjälle pannulle voita ja noin 2 ruokalusikallista vehnäjauhoja. Kun vehnäjauhot on kauniin ruskeita kaada vettä pannulle sopivasti (hitaasti sekoittaen ettei tule liikaa). Lisää lihaliemikuutio joukkoon. Kaada seos kattilaan jauhelihan sekaan. Lisää tomattipyre ja kuohukerma. Sekoita. Pilko koskenlaskija sekaan ja sekoita ahkerasti niin kauan, kunnes koskenlaskija on sulanut. 
Mä pilkon kaikki valmiiksi ennen kun ruskistan jauhelihan. Mä myös avaan kaikki purkit ja nostelen mausteet pöydälle valmiiksi että kaiken saa vaan kipattua joukkoon. Tyhjennän myös tiskikoneen ennen kun alotan ruoan laitoin, koska yleensä mulla tulee viimeistään siinä kohtaa kiire kun spagetista pitää kaataa vesi pois ja tiskiallas on täynnä koneeseen menevää tavaraa.
Pöllin tän reseptin alunperin Kuun blogista ja oon muokannut tän meidän perheen suihin sopivaksi. Teen myös aina tän tuplana, että saadaan syödä tätä seuraavanakin päivänä. Oon joskus unohtanut laittaa mm. toisen purkin tomaattipyrettä tohon tuplamäärään mutta ihan yhtä hyvää on ollut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *